0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke
Čaji v kulinariki

Čaji v kulinariki

Čaji so lahko odličen dodatek k različnim jedem in lahko dodajo okus, aromo in zdravstvene koristi. Tukaj je nekaj idej, kako lahko uporabimo prave čaje pri kuhanju in katerim jedem se dobro podajo.

Čaj za mariniranje mesa

Zeleni ali črni čaj lahko dodate v marinado za meso, saj bodo pomagali zmehčati meso in mu dali bogat okus. Zeleni čaj se odlično poda k piščancu, ribam in morskemu sadežem, medtem ko se črni čaj odlično poda k govedini.


Uporaba čaja pri pripravi riža

Čaj lahko uporabite tudi pri kuhanju riža. Na primer, lahko namesto navadne vode uporabite čaj za pripravo riža, kar bo dalo rižu okus po čaju. Oolong čaj se najbolje poda k rižu.


Čaj kot dodatek k pečenju

Lahko uporabite tudi čaj za pečenje piščanca ali rib. Zeleni čaj lahko zmešate s soljo in poprom in ga uporabite kot začimbo za pečeno ribo, medtem ko lahko črni čaj uporabite kot začimbo za piščanca.


Čaj kot dodatek k sladicam

Čaj se odlično poda k sladicam, saj lahko dodajo okus in aromo. Na primer, čaj lahko dodate v smetano ali sladkorno kremo za bolj bogat okus. Earl Grey čaj se najbolje poda k sladicam, kot so palačinke, torte, piškoti in kreme.


Čaj kot dodatek k juham

Čaj lahko dodate tudi v juhe, da boste dobili bolj poln okus. Rdeči čaj se odlično poda k juham, ki vsebujejo paradižnik, kot sta na primer juha iz paradižnika ali juha iz pečenega paradižnika.


Čaj kot dodatek k solatam

Čaj lahko uporabite tudi kot začimbo za solate. Lahko ga zmešate s soljo in poprom ter ga posujete po solati, da dobite dodatno aromo in okus. Zeleni čaj se najbolje poda k solatam z zelenjavo, kot sta na primer zelena solata ali špinača.


Uporaba čajev v kulinariki je zelo raznolika in lahko doda jedi bogate okuse in arome. Preden pa čaj uporabite pri kuhanju, je pomembno, da se prepričate, kateri okus in aroma se najbolje podata k jedi, ki jo pripravljate.


Nazaj na seznam
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.