0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke
EXPO world cup sejem čajev in kave v Krakowu

EXPO world cup sejem čajev in kave v Krakowu

Obiskali smo sejem čaja in kave v Krakowu na Poljskem.

Vsaki dve leti se odvija EXPO tea and coffee world cup, ki ga je tokrat gostil poljski Krakow. Na 850 km dolgo pot smo se odpravili iz Ljubljane z avtom in tja prispeli po 11 urah vožnje. Pričakovanja so bila velika, saj so se na sloviti sejem prišla predstavit velika podjetja iz sveta kave in čaja.

V večini so se predstavila podjetja iz Nemčije Sinass, Winckler, D&B, Mount everest. Prav tako so imeli svoje prostore Kitajci, Tajvanci in Japonci ter nekaj manjših lokalnih podjetij. 

Izobraževanja in poizkušanje čajev

Na EXPO festivalu so nam ponudili tudi nekaj izboraževanj. Vsak dan nam je čajeljubka iz Združenih držav Amerike predstavila novo temo. Prvi dan smo bili deležni okušanja zelenih japonskih čajev, drugi dan smo okušali 12 različnih črnih čajev iz vsega sveta, tretji dan pa je pripravila predavanje na temo čaj in meditacija.

Tekmovanja v pripravi čaja

Tretji sklop, ki ga velja omeniti, je tekmovanje v pripravi čaja, imenovano Tea Master Cup, ki so ga organizirali na EXPO-ju. Prvi dan je bilo tekmovanje, kjer so zbirali najboljši pravi čaj in tekmovanje v pripravi čaja. Drugi dan pa se je odvijalo tekmovanje v pripravi čaja s hitrimi prigrizki. Zmagovalka festivala je postala Litvanka, ki nam je pripravila čajni obred z Oolong čajem Da Hong Pao, ki ga je prelila petkrat in pripravila čudovito ceremonijo.Nazaj na seznam
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.