0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke
Yerba Mate: ko skodelica zadiši po sveti rastlini

Yerba Mate: ko skodelica zadiši po sveti rastlini

Priljubljeno reklo pravi, da napitek iz Yerba Mate rastline pooseblja moč kave, vsebuje zdravilne učinke čaja ter navdušenje čokolade.

V času evropskih osvajanj ameriške celine so bila poznana mnoga zelišča in rastline. Domačini so jih uporabljali za obredne namene ali pa za povsem običajna druženja, kjer so iz njih ustvarjali svoje najljubše napitke. Eden od priljubljenih napitkov pa je bil tudi čaj Yerba Mate.

Legenda o Yerba Mate čaju

Yerba Mate čaj je prvo začelo uporabljati ljudstvo Guarani, ki je živelo pretežno na območju današnjega Paragvaja.

Uporaba tega izjemnega čaja pa se je kmalu razširila dalje do ljudstva Tupi na jugu Brazilije. Od tod tudi legenda, da je bil Mate darilo bogov, ko je starec rešil dve boginji pred napadom jaguarja. Boginji sta se mu zahvalili z rastlino Mate, iz katere je lahko pripravil »napitek prijateljstva«.

To je postal priljubljen napitek na območju južne Amerike v predkolumbovskem času in pomemben del socialnega življenja v tem delu sveta.

Uporaba in učinki te izjemne rastline

Tradicionalni napitek Yerba Mate je narejen iz listov svete rastline Ilex paraguariensis. Gre za domorodno rastlino južne Amerike. Priljubljeno reklo pravi, da napitek iz Yerba Mate rastline pooseblja moč kave, vsebuje zdravilne učinke čaja ter navdušenje čokolade.

Vse od prve priprave napitka je Yerba Mate čaj postal zelo priljubljen in še danes zelo pogosto pripravljen napitek po svetu.

Yerba Mate učinkuje poživljajoče, bistri um ter poveča pozornost in fokus. Vsebuje potrebne vitamine ter visoko stopnjo mineralov. Prav tako vsebuje veliko antioksidantov, zato mnogi trdijo, da je prav zato primernejši in učinkovitejši v primerjavi z npr. zelenim čajem. Yerba Mate čaj pomaga tudi pri izboljšanju prebave.

Kako piti Yerba Mate čaj?

Obstaja veliko načinov, kako lahko uživate skodelico Yerba Mate čaja. Če iščete pristno izkušnjo, je najbolj primerna metoda srkanje čaja iz bučke skozi kovinsko slamico, ki se imenuje bombilla. Tako boste lahko podoživeli občutke domorodnih ljudstev ob srebanju Yerba Mate čaja.

Yerba Mate pa je lahko pripravljen kot vsak drug čaj. Lahko ga pijete vročega ali hladnega, postreženega z mlekom ali sladkanega z medom, celo ledenega, kateremu dodate malo limone in mete.

Kombinacij priprave Yerba Mate čaja je veliko, zato raje pohitite in z nakupom tega izjemnega čaja poskrbite, da bo vaša čajna skodelica zadišala v vonju in okusu te oboževane rastline.

Nazaj na seznam
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.