0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke
Ingver, od začimbe do leka

Ingver, od začimbe do leka

Ingver velja za eno najpogosteje uporabljenih prehranskih začimb na svetu. Lahko ga uporabljamo svežega, sušenega

Zgodovina uporabe ingverja sega daleč v preteklost. Kitajci in Indijci naj bi ga uporabljali za krepčilen napitek že pred več kot 5000 leti. Presenetljivo je, da ingver ne raste v divjini in da je njegov izvor nejasen.

Kljub nejasnemu izvoru pa ima ingver bogato zgodovino uporabe v medicinske namene. Zaradi njegovih mnogih zdravilnih učinkov sta tradicionalna kitajska in indijska ajurvedska medicina ingver poimenovali kar zdravilni dar od Boga. Lahko bi rekli, da je njegova dediščina uporabe v medicinske namene neprekosljiva s katero koli drugo zdravilno rastlino.

Ingver velja za eno najpogosteje uporabljenih prehranskih začimb na svetu. Lahko ga uporabljamo svežega, sušenega, vloženega, kandiranega, konzerviranega, lahko pa tudi v prahu ali drugih oblikah. Okus je nekoliko pekoč in rahlo sladek, a z močno in pikantno aromo.

Kako vam lahko ingver pomaga pri vašem zdravju?

Ingver je znan po mnogih močnih terapevtskih oziroma preventivnih učinkih. Njegova uporaba je del (laične) medicine že tisoče let, uporablja pa se ga za lajšanje zelo različnih bolezenskih stanj – od prehlada pa vse do rakavih obolenj. Tako kot je značilno za mnoga zelišča, so bili tudi zdravilni učinki ingverja pogosto neraziskani oziroma se je njegova zdravilna moč širila po ljudskem izročilu – od ust do ust. Ingver pa je tudi zelo bogat z antioksidanti.


Nazaj na seznam
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.