0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke
Kako pripravimo ledeni čaj za osvežitev v vročih dneh

Kako pripravimo ledeni čaj za osvežitev v vročih dneh

Vsi med nami že nestrpno pričakujemo poletje in visoke temperature, morje in ležanje na plaži. Prvi vročinski val je mimo in vemo, da je priporočljivo piti veliko tekočine, zato vam ponujamo naše predloge, kako se osvežiti v...

Vsi med nami že nestrpno pričakujemo poletje in visoke temperature, morje in ležanje na plaži. Prvi vročinski val je mimo in vemo, da je priporočljivo piti veliko tekočine, zato vam ponujamo naše predloge, kako se osvežiti v vročih poletnih dneh z ledenimi čaji, poleg tega pa lahko za pripravo ledenega čaja uporabite tudi pravi čaj, ki vam ponuja tudi zdravilne učinke na telo in duha.

Priprava ledenega čaja iz pravega zelenega čaja

Za pripravo ledenega čaja potrebujete čaj, vodo, cedilo, čajnik in pa vrč. Vodo segrejemo na 100 stopinj in pustimo, da se ohladi na nekje 80 stopinj, v čajniku pripravimo cedilo s čajem in prelijemo z vročo vodo (voda naj ima okoli 80 stopinj). Čajne lističe pustimo namakati v vroči vodi od 3-5 minut, odvisno od tega koliko intenziven okus ledenega čaja želite. Ne priporočamo pa predolgo, saj lahko ledeni čaj postane preveč grenek. Čaj nato prelijemo v vrč dodamo kocke ledu svežo meto ali meliso in pa na koščke limone ali limete. Počakamo, da se ohladi in postrežemo v ohlajenem kozarcu.

Ledeni čaji iz zelenega čaja:

Priprava ledenega čaja iz sadnega čaja

Za pripravo ledenega čaja potrebujete čaj, vodo, cedilo, čajnik in pa vrč. Vodo segrejemo na 100 stopinj, v čajniku pripravimo cedilo s čajem in prelijemo z vrelo vodo. Čaj pustimo namakati v vroči vodi od 5-10 minut, odvisno od tega koliko intenziven okus ledenega čaja želite. Tudi če boste pustili stati kakšno minuto dlje ne bo nič narobe. Čaj nato prelijemo v vrč dodamo kocke ledu svežo meto ali meliso in pa na koščke limone, limete ali grenivke, če vam paše bolj kislo ali pa koščke pomaranče če vam paše bolj sladko . Počakamo, da se ohladi in postrežemo v ohlajenem kozarcu.

Ledeni čaji iz sadnega čaja:

Dodatki za ledeni čaj

Pri izbiri dodatkov ledenemu čaju ste lahko tudi bolj ustvarjalni. Nam najbolj prijajo citrusi in pa meta. Lahko pa dodate tudi koriander, sveži ingver, poleg navadne zelene mete, lahko dodate tudi poprovo meto. Skratka bodite ustvarjalni.

Želimo vam veliko osvežilnih dni v vročih poletnih mesecih.

 


Nazaj na seznam
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.