0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke
Prvi, drugi, tretji ... Ponovni prelivi čaja?

Prvi, drugi, tretji ... Ponovni prelivi čaja?

Odličen način, da dobite več iz vsakega čajnega lističa.

Zakaj ponovni prelivi?

Zakaj ne? Ponovno namakanje čaja resnično izvabi pravo vrednost čaja. Iz ene merice čajnih listov lahko uživate v več skodelicah čaja. Več za vaš denar in še okusite, kako se čaj razvija z vsakim novim prelivom.

Kako pripraviti ponovni preliv čaja?

Ponovni preliv čaja pomeni, da boste čaj namakali večkrat. Zato po prvem prelivu odstranite lističe iz čaja in jih pustite, dokler niste pripravljeni za ponovni preliv. Če uporabljate mrežasto cedilo, ga odstranite in pustite v krožničku. Ko želite pripraviti ponovni preliv, vrnite cedilce v čajnik ali skodelico in zalijte z vodo. Priporočljivo je, da med posameznimi prelivi ne mine več kot nekaj ur. Vendar ni nenavadno, da nekateri čajeljubci hranijo lističe celi dan in dobijo celo tri prelive.

Kolikokrat lahko prelijete čaj?

Tu velja samo eno pravilo. Čaj prelivajte tolikokrat, dokler še dobivate okusen napitek. Vsak čajeljubec bo imel svoje osebne preference. Dajte si priložnost in odkrijte svojo. Lahko pa uporabite trik, ki se ga poslužujejo Kitajci. Vzemite posamezen čajni listič in ga potegnite narazen. Če se listič ne pretrga, je čaj primeren za ponovni preliv. Sicer ga zavrzite in si privoščite skodelico svežega čaja.

Kako namakati čaj?

Z vsakim dodatnim prelivom povečajte čas namakanja. Ob tem lahko povišate tudi temperaturo vode.

Kateri čaj je primeren za ponovni preliv?

Splošno pravilo je, da so beli, zeleni, oolong in črni čaji primerni za ponovni preliv. Večina zeliščnih čajev vsebuje delikatne sestavine, ki ne bi ohranile svoje vrednosti do naslednjega preliva. Zato vam za ponovni preliv priporočamo prave čaje.

Celovito izkušnjo okusa čaja, ki se razvija s prelivi, boste dobili zgolj z visokokakovostnimi čaji, ki vsebujejo cele čajne lističe. Pri tem je pomembna površina čaja, ki pride v stik z vodo. Drobno rezani čaj ima večjo stično površino in okusi se bodo izločili že v nekaj prelivih, včasih že v prvem prelivu. Če čaj vsebuje cele lističe, pa se okus izloča počasi, z vsakim dodatnim prelivom.

Ker ni nobenih strogih pravil o ponovnem prelivanju čajev, se poigrajte, dokler ne najdete kombinacije, ki najbolj ustreza vašemu okusu.


Nazaj na seznam
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.