0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke
Sončnica - vrne vam veselje do življenja

Sončnica - vrne vam veselje do življenja

Po ljudskih izročilih so sončnične cvetove uporabljali za zbijanje vročine, celjenje ran in izločanje seča. Rumena barva cvetov človeka razvedri in mu vrne veselje do življenja.

Sončnica je enoletna rastlina. Je priljubljena poljska in vrtna rastlina. Najbolje uspeva na sončnih rastiščih. Ni naravna vrsta, ampak je vzgojena iz drugih ameriških vrst.

Za starodavne Inke je bila sončnica simbol sonca in so jo posvetili bogu sonca. Španski osvajalci so leta 1569 prinesli to srednjeameriško rastlino v Evropo, kjer so jo sprva gojili kot okrasno rastlino. Šele v 19. stoletju so začeli pridobivati sončnična semena iz katerega so proizvajali olje. Po ljudskih izročilih so sončnične cvetove uporabljali za zbijanje vročine, celjenje ran in izločanje seča.

Če ste sami ljubitelji nabiranja zelišč, nabirajte sončninčne cvetove ob cvetenju. Cvetove izpulimo iz cvetišča preden začnejo veneti. S tem tud ne ogrozimo pridelka semen. Najboljši čas za nabiranje je ob popoldnevih v toplem suhem vremenu. Sušenje cvetov ni težavno. Posušijo se hitro. Cvetove sušimo cele na toplem senčnem prostoru.

Cvetovi sončnice in čaj

Cvetove sončnice, zaradi njegove prijetne bleščeče barve in neizrazitega okusa, dodajamo zlasti zeliščnim čajnim mešanicam. Rumena barva cvetov človeka razvedri in mu vrne veselje do življenja. V naši ponudbi lahko najdete kar nekaj čajev, ki vsebujejo sončnične cvetove. Pripravite si skodelico in uživajte v pogledu na čaj prav tako pa naj vas okus popelje v miren kraj, kjer ste lahko popolnoma srečni. 

Nekaj čajev, ki vsebujejo sončnične cvetove: Zeleni čaj Japonska češnja, Sadni čaj Rdeča pomaranča in Črni čaj Pacifiško sonceNazaj na seznam
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.