0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke
Spoznajte čarobni Darjeeling, kjer raste najbolj cenjen črni čaj

Spoznajte čarobni Darjeeling, kjer raste najbolj cenjen črni čaj

Izvedite več o čajih vrhunske kakovosti, ki uspevajo v omamnih čajnih vrtovih pokrajine Darjeeling

Izvedite več o čajih vrhunske kakovosti, ki uspevajo v omamnih čajnih vrtovih pokrajine Darjeeling

Dih jemajoča pokrajina obkroža mestece Darjeeling, po katerem poznamo najbolj cenjene svetovne čaje. Okrog mesteca so posejani najlepši čajni vrtovi, med katerimi mnogi uživajo toliko ugleda kot najboljši vinogradi v Franciji. Tudi samega čaja iz Darjeelinga se je prijelo ime šampanjec med čaji. Brez trohice dvoma, čajna regija, zasidrana visoko v Himalaji, daje najboljše, najbolj aromatične in najbolj iskane čaje na svetu.

Velikodušni čajni vrtovi v višavah Himalaje

V Darjeelingu čaje pridelujejo na osupljivi nadmorski višini med 800 in 2000 metri. Velja namreč, da najvišji čajni vrtovi dajejo najkvalitetnejše čaje. Čeprav ima regija skoraj popolno podnebje za rast čajevca, se prava skrivnost vrhunske kakovosti skriva v kompleksnem procesu predelave.

Posebna skrb za čaj je odraz skrbnega odnosa, ki so ga deležni tudi delavci v čajnih vrtovih. Čajni vrtovi so organizirani kot mestno okrožje. Zaposleni, ki jih je povprečno med 900 in 2000, s svojimi družinami živijo znotraj čajnih vrtov. Nastanitev, bolnišnice in šole so članom družine na voljo popolnoma brezplačno.

Črni čaj, kot ga še ne poznate

Darjeeling čaji so znani kot črni čaji, vendar so manj oksidirani kot ostali črni čaji. Edinstven okus črnih čajev izvira kitajskega čajevca, ki raste na indijskih tleh. Darjeeling čaj je bolj lahkoten in manj trpek kot večina črnih čajev, obenem ima več plasti in kompleksnosti kot mnogi zeleni čaji. Darjeeling čaj, ki raste na isti plantaži, bo imel različen okus glede na čas obiranja in žetev.

Čas obiranja čaju vdahne značilen okus

Med novembrom in marcem proizvodnja čaja miruje. Vendar ko se v mesecu marcu prebudi gorsko sonce, se začne obiranje. Prvo žetev opravijo v 4-6 tednih. Darjeeling čaj, obran v prvi žetvi, ima nežen, cvetlično-svež okus s kančkom ostrine.

Na začetku sezone dnevno pridelajo 125-150 kilogramov čaja. Tekom leta proizvodnja samo še narašča. Prva žetev je za čajne vrtove vedno tvegana. Če je zares enkratna, zahteva najvišje cene na svetovnem trgu. Tako kakovost vam želimo približati tudi v čajnici Zisha. V naši bogati ponudbi čajev iz pokrajine Darjeeling lahko odkrijete najbolj izbrane črne čaje.

V začetku aprila, odvisno od vremena, delavci oberejo liste, ki zrastejo med sezono. Ta čaj ima nekoliko značilnosti prve žetve, vendar že napoveduje izjemno aromatičen in oreškast okus druge žetve, ki jo obirajo od konca maja do konca junija. Čaj je rumenkastne rdečerjave barve.

Po drugi žetvi se začne sezona monsunov. Takrat je žetev obilna, vendar nima vedno najboljše kakovosti. Vendar v oktobru, po deževnem obdobju, se zopet začne kazati izvrstnost Darjeeling čajev. Jesenski čaji imajo ponavadi lahkotno aromo in zelo prijeten okus.

Raznolikost okusov, kjer bo vsakdo našel nekaj zase

Odkrijte raznoliko ponudbo Darjeeling čajev tudi sami. V čajnici Zisha lahko izbirate med naravnimi in bio črnimi čaji iz regije Darjeeling. Nismo pozabili niti na ljubitelje aromatiziranih čajev. Oglejte si ponudbo.

Nazaj na seznam
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.