0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke
Vnesite ravnovesje v svoje življenje z Ayurvedskimi čaji

Vnesite ravnovesje v svoje življenje z Ayurvedskimi čaji

Ayurveda je sistem tradicionalne medicine, ki izvira iz staroindijske vedske kulture.

Ayurveda kot znanost o življenju

Ayurveda je sistem tradicionalne medicine, ki izvira iz staroindijske vedske kulture. Pri nas in po svetu pa ayurvedo poznamo kot alternativno in komplementarno obliko zdravljenja. Vendar ayurveda ni zgolj sistem zdravljenja bolezni, temveč je znanost o življenju.

Izraz ayurveda izhaja iz sanskrta in je sestavljen iz besede »ayur«, ki pomeni življenje, in besede »veda«, ki pomeni znanje ali znanost. Ayurveda kot znanost o življenju temelji na osnovnih principih ravnovesja in harmonije treh življenjskih energij ali doš. Ayurveda loči vata došo, pita došo in kapha došo. Vsaka doša skrbi za določen vidik biološkega delovanja in sestavo organizma. Vsak posameznik nosi v sebi vse tri doše, vendar ena prevladuje in vpliva na posameznikovo telo, um in zavest.

Katera doša prevladuje pri vas?

Vata doša vodi principe gibanja, aktivnosti živčnega sistema in procese izločanja snovi iz telesa. Če pri vas prevladuje vata, sta gibanje in sprememba del vaše narave. Vedno ste v pogonu, spremlja vas energičen in ustvarjalen um. Če je vata v ravnovesju, ste radoživi in entuziastični. Ko se ravnovesje poruši, imate občutek, da izgubljate kontrolo, zato postanete tesnobni in nespečni.

Pita doša uravnava prebavo, metabolizem in produkcijo energije. Primarna funkcija pite je preobrazba. Če je pita vaša osrednja doša, imate močan um in visoko zmožnost koncentracije. Ko je pita v ravnovesju, ste natančni, zlahka sprejemate odločitve in ste neposredni. Ko je porušeno ravnovesje, postanete prepirljivi in razdražljivi.

Kapha doša določa strukturo telesa. Je princip, ki združuje celice in oblikuje mišice, maščobo in kosti. Primarna funkcija kaphe je zaščita. Če pri vas prevladuje kapha ste mirni, pozorni in ljubeči. Ko je kapha v ravnovesju, ste močni, zvesti, potrpežljivi in mirni. Preveč kaphe se lahko kaže kot trma ali upiranje spremembam.

Zdravljenje z Ayurvedo

Ayurveda s svojim celostnim pristopom k človeškemu življenju pomaga vzpostaviti popolno ravnovesje in harmonijo med došami. Pri tem uporablja različne metode, kot so joga, meditacija, masaža, aromaterapija, dihalne vaje, prehranska vodila in uživanje zdravilnih zelišč ter začimb. Zelišča in začimbe so pomemben del tudi ayurvedskih čajev, ki nam pomagajo ponovno vzpostaviti ravnovesje med došami.

Po čem se Ayurvedski čaji razlikujejo od običajnih?
Ayurvedski čaji so skrbno pripravljene mešanice čajev, ki po ayurvedskih načelih uravnavajo delovanje doš in tako v telesu ohranjajo ravnovesje in harmonijo. Zelišča, začimbe in ostali dodatki v čaju tako niso izbrani po naključju ali samo po okusu, temveč so previdno izbrani glede na njihov vpliv na delovanje doš in doseganje njihovega ravnovesja. Glede na prevladujočo došo izberite pravi čaj zase.

Za pomiritev vata doše uživajte sladki koren, kardamom, ingver in cimet.

Pita došo najbolje ohladite s cvetovi vrtnic, meto in sladkim korenom.

Kapha došo spodbudite s črnim poprom, nageljnovimi žbicami, kurkumo in ingverjem.

V čajnici Zisha smo vam pripravili pestro izbiro ayurvedskih čajev, ki vam bodo pomagali sprostiti telo in umiriti duha. Privoščite si skodelico dobrega počutja, ki si ga zaslužite.


Nazaj na seznam
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.