0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke
Zelena listnata zelenjava s sadjem in zelenim čajem za popoln začetek dneva

Zelena listnata zelenjava s sadjem in zelenim čajem za popoln začetek dneva

Popijte zeleni smoothie za boljši začetek dneva ... verjetno nismo prvi, ki smo to povedali, vendar pa bi temu radi dodali še eno pomembno informacijo.

Popijte zeleni smoothie za boljši začetek dneva ... verjetno nismo prvi, ki smo to povedali, vendar pa bi temu radi dodali še eno pomembno informacijo. Smoothie potrebuje tudi tekočino, ki bo razredčila ostale sestavine, da jih boste lahko popili. Ta tekočina v vašem napitku pa naj bo čaj. Tako boste združili pozitivne učinkovine obeh sestavin in vaš dan se bo lahko začel.

Pozitivne učinkovine zelenega smoothija

Zeleni smoothiji vsebujejo veliko vitaminov, še posebej vitamina A in C. Poleg tega, če smoothiju dodamo avokado, dobimo še magnezij. So nizko kaloričen napitek, vendar zaradi vlaknin in tekočine, zelo nasitni. Privoščijo si jih lahko tudi tisti, ki zelenjave ne marajo, saj lahko pripravimo napitek, v katerem je 70 odstotkov sadnja in 30 odstotkov zelenjave in ker vemo, da je okus sadnja močnejši, se zelenjave sploh ne bo čutilo. Tovrstni smoothiji so lahko prebavljivi, saj so sestavine v njem zmiksane.

Zeleni čaj – vir številnih učinkovin

O pozitivnih učinkovinah zelenega čaja je bilo že veliko napisanega, vendar vseeno poudarimo tiste najpomembnejše. Zeleni čaj vsebuje antioksidanta. Zeleni čaj vsebuje kofein.

Zelena listnata zelenjava + sadje + zeleni čaj = popolen dan

Zgoraj naštetih učinkovin se verjetno vsi zavedamo, vendar pa se je najtežje lotiti priprave, saj ne vemo, kaj bi zmešali skupaj, da bomo dobili smoothie, ki bo poleg vsega še dobrega okusa. Sestavine, ki jih lahko dodate v smoothie smo razdelili v štiri skupine. Količina sestavin je poljubna, vendar pa glejte, da boste uporabili vsaj eno sestavino iz vsake skupine. Poleg naštetih sestavin pa ne smete pozabiti na zeleni čaj. 

V zelenem smoothiju zmešajte: 

  • Sadje: avokado, hruške, gozdni sadeži, jabolko, banane, limone, pomaranče, mango ... 
  • Listnata zelena zelenjava: špinača, ohrovt in blitva.
  • Zelenjava: rdeča pesa, korenje, koromač, bučke, kumare, zelena ... 
  • Dodatki: ovseni (pirini) kosmiči, oreščki, chia semena, konopljino seme, laneno seme ...

Za lažjo vsakodnevno pripravo si lahko vse sestavine, razen zelenega čaja, pripravite v vrečko in jih zamrznete. Tako zjutraj iz skrinje vzamete vrečko, jo date v mešalnik, dodate zeleni čaj in pripravite odličen napitek, ki bo zadostil številnim hranilom, ki jih moramo dnevno vnesti v naše telo.


Nazaj na seznam
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.