Informacije o čaju
Črni čaj Assam S.F. TGFOP Koilamari
Črni čaj Assam drugega obiranja S.F. TGFOP Koilamari prihaja iz indijske regije Assam, ki slovi po proizvodnji kvalitetnih črni, zelenih in belih čajev. Čajevec (Camellia sinensis) pridelujejo na nizki nadmorski višini, čaji iz regije pa so znani po svoji sveži, sadni aromi, močni barvi in izrazitem okusu. Regija je idealna za gojenje čajevca, saj v času monsunskega deževja zapade tudi do 300mm padavin, visoke temperature (do 40°C) in vlaga pa omogočata razvoj posebnih okusov, ki jih lahko najdemo le v čajih te regije. Koilamari je zelo močan čaj, mnogi ga štejejo med "klasike" jutranjih čajev in ga ponavadi pijejo z mlekom. Čaj obirajo od maja do julija in močno varira v kakovosti. V spletni trgovini vam ponujamo čaj iz zgodnje sezone obiranja (maja), ki je med poznavalci čaja najbolj zaželjen, saj vsebuje številne okuse in arome, ki jih kasneje obrani čaji izgubijo. Assam S.F. TGFOP Koilamari je izjemen čaj s sadnim okusom in dobro razvitim sladnim pridihom.
V hindijščini se beseda "koila" nanaša na premog. Okolica posestva je bila bogata z nahajališči premoga, ki so ga kopali vse go zgodnih osemdesetih let prejšnjega stoletja in od tu izvira ime Koilamari.
Sestavine
Črni čaj Assam
Priprava
Za pripravo ene skodelice volumna 200ml, potrebujete eno čajno žličko črnega čaja Assam S.F. TGFOP Koilamari. Priporočena temperatura vode za vse črne čaje je 90-100°C (vrela voda) in čas priprave od 3 do 4 minut. Ker je Koilamari čaj z izrazito močnim okusom, priporočamo krajši čas priprave (do 3 minuti) in morda malce manjšo temperaturo vode (od 80 do 90°C), kar bo liste čajevca ravno prav odprlo in ustvarilo poživljajoč napitek z močno aromo.
Lastnosti črnega čaja Assam S.F. TGFOP Koilamari
Karakter | Harmoničen, saden, okusen
|
Nadmorska višina čajnega vrta | 280 - 300m |
Lokacija čajnega vrta | Lakhimpur
|
Obdobje obiranja | Od Maja do Julija |
List | Odprt z vršički |
V skodelici | Temno rdeče-rjava |