0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Assam S.F. TGFOP Koilamari

Črni čaji
Koda izdelka: 2025

Črni čaji
Assam S.F. TGFOP Koilamari
Koda izdelka: 2025
Čajevec pridelujejo na nizki nadmorski višini, čaji iz regije pa so znani po svoji sveži, sadni aromi, močni barvi in izrazitem okusu. Assam S.F. TGFOP Koilamari je izjemen čaj s sadnim okusom in dobro razvitim sladnim pridihom.
Preberi več
3,50€
Na zalogi
Doziranje
Doziranje
4-5 g
Volumen
Volumen
3 dcl
Temperatura
Temperatura
90-100°C
Čas
Čas
3-4 min
Kdaj pijemo
Kdaj pijemo
Dopoldan in popoldan

Informacije o čaju

Črni čaj Assam S.F. TGFOP Koilamari

Črni čaj Assam drugega obiranja S.F. TGFOP Koilamari prihaja iz indijske regije Assam, ki slovi po proizvodnji kvalitetnih črni, zelenih in belih čajev.  Čajevec (Camellia sinensis) pridelujejo na nizki nadmorski višini, čaji iz regije pa so znani po svoji sveži, sadni aromi, močni barvi in izrazitem okusu. Regija je idealna za gojenje čajevca, saj v času monsunskega deževja zapade tudi do 300mm padavin, visoke temperature (do 40°C) in vlaga pa omogočata razvoj posebnih okusov, ki jih lahko najdemo le v čajih te regije. Koilamari je zelo močan čaj, mnogi ga štejejo med "klasike" jutranjih čajev in ga ponavadi pijejo z mlekom. Čaj obirajo od maja do julija in močno varira v kakovosti. V spletni trgovini vam ponujamo čaj iz zgodnje sezone obiranja (maja), ki je med poznavalci čaja najbolj zaželjen, saj vsebuje številne okuse in arome, ki jih kasneje obrani čaji izgubijo. Assam S.F. TGFOP Koilamari je izjemen čaj s sadnim okusom in dobro razvitim sladnim pridihom. 

V hindijščini se beseda "koila" nanaša na premog. Okolica posestva je bila bogata z nahajališči premoga, ki so ga kopali vse go zgodnih osemdesetih let prejšnjega stoletja in od tu izvira ime Koilamari.

Sestavine

Črni čaj Assam

Priprava

Za pripravo ene skodelice volumna 200ml, potrebujete eno čajno žličko črnega čaja Assam S.F. TGFOP Koilamari. Priporočena temperatura vode za vse črne čaje je 90-100°C (vrela voda) in čas priprave od 3 do 4 minut. Ker je Koilamari čaj z izrazito močnim okusom, priporočamo krajši čas priprave (do 3 minuti) in morda malce manjšo temperaturo vode (od 80 do 90°C), kar bo liste čajevca ravno prav odprlo in ustvarilo poživljajoč napitek z močno aromo.

Lastnosti črnega čaja Assam S.F. TGFOP Koilamari

Karakter Harmoničen, saden, okusen
Nadmorska višina čajnega vrta 280 - 300m
Lokacija čajnega vrta Lakhimpur
Obdobje obiranja Od Maja do Julija
List Odprt z vršički
V skodelici Temno rdeče-rjava


Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.