0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

China Pi Lo Chun

Zeleni čaji
Koda izdelka: 16424

Zeleni čaji
China Pi Lo Chun
Koda izdelka: 16424
Redek kitajski zeleni čaj, s prijetno svežo in blago aromo ter zeleno žadasto barvo v skodelici. Čajne lističe za zeleni čaj Pi Lo Chun se obirajo le enkrat letno in sicer od sredine marca do sredine aprila. Za zeleni čaj Pi Lo Chun obirajo samo najboljše lističe in vršičke. Edinstvena lastnost Pi Lo Chuna je tudi ta, da čajni listi ne plavajo na vrhu skodelice, temveč se premikajo po skodelici kot padajoče snežinke.
Preberi več
7,50€
Na zalogi

Vzorec

Za vsakih 100g čaja v košarici, vam podarimo en vzorec in največ tri vzorce na posamezen nakup. Preberi več

Doziranje
Doziranje
3 g
Temperatura
Temperatura
70-80°C
Čas
Čas
2-3 min
Volumen
Volumen
2 dcl
Kdaj pijemo
Kdaj pijemo
Dopoldan

Informacije o čaju

Zeleni čaj China Pi Lo Chun

Ime Pi Lo Chun (Bi Luo Chun, Bi Lu Chun) v kitajščini pomeni "Pomladni zeleni polž". Ime temu čaju je dal cesar Kang Xi v 17. ali 18. stoletju, ki je opazil podobnost med lističi in majhnimi zelenimi polžki. Pi Lo Chun je eden izmed najbolj poznanih kitajskih redkih čajev. Čeprav se danes Pi Lo Chun goji na Kitajskem in na Tajvanu, so prvotno Pi Lo Chun gojili na zahodnem delu Dongtinga v provinci Jiangsu na Kitajskem. Danes čajni vrtovi v Dongtingu še vedno proizvajajo najbolj kvaliteten Pi Lo Chun. Izhlapevajoča voda iz gorskih jezer ohranja gore prekrite z oblaki in meglo in s tem omogoča idealne razmere za gojenje vrhunskega čaja. Breskve, češplje in marelice so posajene med čajnimi drevesi in s tem čajni lističi posrkajo tudi nekaj vonja s teh sadnih dreves, kar daje čaju posebno aromo in okus. Čajne lističe za zeleni čaj Pi Lo Chun se obirajo le enkrat letno in sicer od sredine marca do sredine aprila. Za zeleni čaj Pi Lo Chun obirajo samo najboljše lističe in vršičke. Edinstvena lastnost Pi Lo Chuna je tudi ta, da čajni listi ne plavajo na vrhu skodelice, temveč se premikajo po skodelici kot padajoče snežinke.

Priprava

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički čaja China Pi Lo Chun. Čaj prelijte z vodo temperature od 70°C do 80°C. Po 2 do 3 minutah je čaj gotov.

Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.