0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

China Purple tea

Zeleni čaji
Koda izdelka: 16450

Zeleni čaji
China Purple tea
Koda izdelka: 16450
Redek čaj, ki ga proizvajajo po klasični medoti zelenega čaja prihaja iz pokrajine Yunnan v okrožju Simao, rezultat pa je temno vijoličen čaj in se imenuje China Purple tea.
Preberi več
9,00€
Na zalogi

Vzorec

Za vsakih 100g čaja v košarici, vam podarimo en vzorec in največ tri vzorce na posamezen nakup. Preberi več

Doziranje
Doziranje
3-4 g
Temperatura
Temperatura
90-100°C
Čas
Čas
1-2 min
Volumen
Volumen
2 dcl
Kdaj pijemo
Kdaj pijemo
Dopoldan

Informacije o čaju

Zeleni čaj China Purple tea

Redek čaj, ki ga proizvajajo po klasični medoti zelenega čaja prihaja iz pokrajine Yunnan v okrožju Simao, rezultat pa je temno vijoličen čaj in se imenuje China Purple tea. China Purple tea ali Kitajski Vijolični čaj je poseben čaj iz Yunnan regije. Obstajajo tri različne vrste vijoličnih čajev. Originalni vijolični čaj se imenuje "Wild Purple" ali Ye Sheng vijolični čaj. Sorta tega čajevca je Assamica Dehongenis. Ye Sheng je precej grenak, če obiramo mlade lističe, se pa hitro stara in z leti razvije precej bolj kompleksen okus. Prvotno so ga predelali v Mao Cha čaj in ga prodajali kot surovi Pu'erh, dandanes pa ga pridelujejo kot črni čaj. Druga vrsta vijoličnega čaja se imenuje Zi Cha (Purple tea or Purple bud). Za to vrsto vijoličnega čaja uporabljajo različne mutacije Assamike. Raste po celotni regiji Yunnan, vendar ga pridelajo samo 1% celotne proizvodnje čaja v Yunnanu. Tretja vrsta vijoličnega čaja pa se imenuje Zi Juan (Purple Beauty) in so ga razvili v Yunnan Xishuangbanna Tea Research Station v poznih 90ih. Fujianski vijolični čajevec s področja Wu Yi so pomešali z lokalnim Yunnan Assamika čajevcem in dobili ta edinstveni čaj.

Priprava

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički čaja China Purple tea. Čaj prelijte z vodo temperature od 70°C do 80°C. Po 2 do 3 minutah je čaj gotov. Čajne lističe lahko prelijete večkrat s tem, da lahko pri kasnejših prelivih povečate temperaturo vode in podaljšate čas namakanja čajnih lističev.

Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.