Informacije o čaju
Aromatizirani zeleni čaj Tropska moringa
Moringa je hitro rastoče drevo, ki je izjemno odporno na sušo, izvira pa iz vznožja Himalaje v severozahodni Indiji. Pogosto jo gojijo v tropskih in subtropskih območjih, kjer se listi in mladi semenski stroki uporabljajo kot zelenjava v indijski tradicionalni medicini ajurvedi pa so še posebej cenjeni moringini listi. Uporablja se lahko za čiščenje vode in umivanje, včasih pa tudi v zeliščni medicini. Rastlina je listavec, ki v višino zraste tudi do 12 metrov, premer debla pa ima do 45 centimetrov. Lubje je bele ali sive barve. Mladi poganjki so škrlatne barve. Ima krhke veje in pernate liste. Cvetovi so rumenkasto-bele barve in oddajajo izrazit vonj. Cveti med aprilom in junijem. Dragoceni so plodovi drevesa, nezreli stroki in pa listi zmleti v prah, ki postajajo vse bolj priljubljeni kot super hrana. Moringo lahko uporabimo na različne načine. Lahko jo konzerviramo, uporabljamo pa lahko tudi sveže liste. Le te pa smo uporabili tudi v naši čajni mešanici.
Zelenemu čaju Sencha, smo primešali liste moringe, papajo, fige, jagode in dobili sladko aromo ter tropski okus. Tudi v skodelici vas bo čaj navdušil s prijetno aromo, ob požirku pa boste čutili sladkost tropskega sadja. Čaj lahko pijete brez dodatkov, saj boste samo tako okusili vse sestavine.
Sestavine
Zeleni čaj (62%), listi moringe (8%), listi limone verbena, goji jagode, koščki papaje (papaja, sladkor), aroma, koščki fige, cvetni listi vrtnice, koščki volčjega jabolka, koščki jagode, japonski zeleni čaj matcha (1%).
Priprava
Za pripravo ene skodelice čaja (2dcl) potrebujete približno eno čajno žličko zelenega čaja Tropska moringa. Čaj prelijte z vodo temperature od 70°C do 80°C. Po 2 do 3 minutah je napitek gotov. Naš predlog je, da čaju ne dodajate ničesar, saj je sam po sebi tako dober, da ne potrebuje medu in limone. Seveda pa lahko po želji dodate tudi med in limono.