Nekaj besed o čaju
Zeleni čaj Kagoshima Kabusecha BIO
Kagoshima (児 2000) je območje na Japonskem, ki se nahaja v najbolj južnem delu Kyushuja, najbolj južneje od štirih večine japonskih otokov. Območje vključuje tudi številne manjše otoke na jugu.
Kagoshima je pomembna za številne vrste kmetijstva in čaj je zelo pomemben del kmetijstva tukaj, ki vključuje sladke kromijeve jege). Kagoshima meji na severu s Kumamotom, ki je zelo pomembna regija za proizvodnjo čaja.
Sestavine:
Zeleni čaj Kabusecha BIO (senche vrste)
Pripravka:
Za pripravo ene skodelice čaja (volumen 200ml) potrebujete približno eno čajno žličko čaja Kagoshima Kabusecha BIO. Čaj prelijemo z vodo od 70 °C do 80°C. Po 60 sekundah lahko odstranite čajne listje, ker je čaj pripravljen. Čajne listje lahko prelijete še enkrat, tokrat pa ga morate pustiti, da se namaka dlje, vsaj 90 sekund.