Informacije o Pu'erh čaju
Emperor Pu'erh Beeng Cha shu 100g
Čaj v skodelici ima izrazito sadno noto, rdeče do rjavo bistro in bogato barvo. Njegov zemeljski, blag in mehak karakter bo zadovoljil ljubitelje pu'erh čajev. Listi Emperor čaja so rdeči, temno rjavi, vsebujejo veliko vršičkov in so okroglo stisnjeni. Čajni lističi Emperor Pu'erh Beeng Cha shu so bili obrani spomladi 2018. Leta 2019 so jih predelali v sodobne in praktične različice tradicionalnega Beeng čaja, kot pu'erh čajne torte. Emperor Pu'erh Beeng Cha shu je omejena izdaja.
Rastoča nadmorska višina
1500m
Območje rasti
Yunnan, Pu'erh
Obdobje trgatve
Od Februarja do Aprila
Sestavine
Pu'erh črni čaj
Priprava
Priporočljivo je da čajne lističe pred prvo uporabo speremo z vodo temperature 90 stopinj za kakšnih 10-20 sekund. Za pripravo enega gaiwana uporabimo 5-7g (dve čajni žlički) čaja in ga prelijemo z vročo vodo temperature med 90 in 100 stopinj ter pustimo stati do 0,5 minute. Čaj lahko prelijemo večkrat, vendar pustimo stati čajne lističe vsakič malo dlje. Pri Pu'erh čajih lahko vsak izmed vas sam najde primerno temperaturo in čas namakanja lističe za optimalen okus, saj ni nekega univerzalnega recepta.