Informacije o Pu'erh čaju
Emperor Pu'erh Beeng Cha shu 100g
Čaj v skodelici ima izrazito sadno noto, rdeče do rjavo bistro in bogato barvo. Njegov zemeljski, blag in mehak karakter bo zadovoljil ljubitelje pu'erh čajev. Listi Emperor čaja so rdeči, temno rjavi, vsebujejo veliko vršičkov in so okroglo stisnjeni. Čajni lističi Emperor Pu'erh Beeng Cha shu so bili obrani spomladi in so starani 5 let. Emperor Pu'erh Beeng Cha shu so predelali v sodobne in praktične različice tradicionalnega Beeng čaja.
Priprava
Priporočljivo je da čajne lističe pred prvo uporabo speremo z vodo temperature 90 stopinj za kakšnih 10-20 sekund. Za pripravo enega gaiwana uporabimo 5-7g (dve čajni žlički) čaja in ga prelijemo z vročo vodo temperature med 90 in 100 stopinj ter pustimo stati do 0,5 minute. Čaj lahko prelijemo večkrat, vendar pustimo stati čajne lističe vsakič malo dlje. Pri Pu'erh čajih lahko vsak izmed vas sam najde primerno temperaturo in čas namakanja lističe za optimalen okus, saj ni nekega univerzalnega recepta.
Lastnosti čaja Emperor Pu'erh Beeng Cha shu
Karakter | Zemeljsko, blago, mehko
|
Nadmorska višina čajnega vrta | 1500m |
Lokacija čajnega vrta | Yunnan, Pu'erh
|
Obdobje obiranja | Od Februarja do Aprila |
List | Rdečkasto do temno rjavo, z veliko vršički, ploščato in okroglo stisnjeno
|
V skodelici | Rdečkasto do rjavo, bogato, prozorno
|