Informacije o čaju
Črni čaj Java OP Malabar
Z indonezijskega otoka Java, konkretno s posestva Malabar, prihaja črni čaj Java OP Malabar. Visoko kakovosten čaj, z močno aromo se proizvaja le iz vrhnjih dveh slojev listov čajevca, ki so kasneje valjani z največjo pazljivostjo. Prvi sloji listov so najbolj izpostavljeni vremenskim vplivom in okolju, zato v sebi nosijo ogromno naravnih okusov in vonjav iz okolice.
Območje pridelovanja čaja Malabar leži ob vznožju istoimenskega vulkana. Plantažo, imenovano tudi Malabar, je od leta 1896 do 1928 upravljal Nizozemec Karel Albert Rudolf Bosscha, ki se je zavzemal za razvoj regije.
Priprava
Za pripravo ene skodelice črnega čaja Java OP Malabar potrebujete približno eno čajno žličko čaja. Priporočena temperatura vode je od 85°C do 90°C in čas priprave 3 minute. Če je napitek premočnega okusa, priporočamo uporabo vode nižje temperature (od 70°C do 80°C) ali krajši čas priprave (okoli 2 minuti).
Lastnosti črnega čaja Java OP Malabar
Karakter | Sladek, aromatičen, mehak |
Nadmorska višina čajnega vrta | 1500 - 1600m |
Lokacija čajnega vrta | Java, Bandung
|
Obdobje obiranja | Od Septembra do Oktobra |
List | Raznovrsten, črno-rjav
|
V skodelici | Svetlo rjavaFF |