Informacije o čaju
Aromatizirani črni čaj Cimet
Dišeče rolice cimeta in koščke cejlonskega cimeta smo primešali črnemu čaju ter dobili aromatičen vonj po cimetu in blag okus po vaniliji. Cimet je ena najstarejših začimb, saj naj bi jo Kitajci uporabljali že 3000 let pred našim štetjem. Ko je cimet v 16 stoletju prišel v Evropo je veljal za drago in cenjeno začimbo. Uporaba cimeta je vsestranska, v kulinariki se cimet uporablja pri kuhanem vinu, kuhanju sadja, kompotih, mlečnem rižu in nenazadnje tudi čajnih mešanicah.
Sestavine
Črni čaj, cimetove rolice, koščki cejlonskega cimeta, naravna aroma.
Priprava
Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički črnega Cimet čaja . Čaj prelijte z vodo temperature od 90°C do 100°C. Po 2 do 3 minutah je napitek gotov.