Informacije o čaju
Naravni črni čaj Yunnan Dian Hong
Dian hong se na splošno nanaša na črne čaje, ki se proizvajajo v provinci Yunnan. "Dian" je skrajšano ime za provinco Yunnan in so ga uporabljali v starih časih. Od boljših sort črnega čaja, proizvedenih na Kitajskem, je črni čaj Dian hong najbolj cenovno dostopen. Nekatere cene črnih gongfu čajev iz province Fujian segajo precej višje. Yunnan Dian Hong črni čaj in njegove različice so znane po vsem svetu in so glavni izvozni artikel Yunnana na Kitajskem. V mnogih delih sveta uživa veliko popularnost. Njegova posebnost so lepi veliki čajni listi. Druga posebnost je, da je na črno rdečkastih listih veliko rumenkasto zlatih popkov, ki so nastali med fermentacijo.
Črni čaj Yunnan Dian Hong z mlekom je zelo priljubljen, vendar priporočamo, da ga pijete brez dodatkov, saj boste samo tako izkoristili in okusili čaj v vsej njegovi kvaliteti. Čajni listi v obliki polža simbolizirajo moč, potrpežljivost in umirjenost, zavestno izbrane lastnosti za dober čaj s tradicijo. Čajni vršički in listi oddajajo sladko, muškatu podobno, žametno dišavo. Po okušanju ima oljnato, aromatično in kompleksno naravo, ki nežno boža in pride do izraza blaga cvetlična narava, ki spominja na gozdni med z rahlo popečenim značajem. Njegov pookus je zelo prijeten in dolgotrajen. V skodelici pa bo razvil izrazito mahagoni rdečkasto barvo.
Poreklo
Yunnan, Kitajska
Priprava
Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički črnega čaja Yunnan Dian Hong. Čaj prelijte z vrelo vodo in po približno 3 do 4 minutah odstranite čajne lističe. Po želji lahko dodate ščepec sladkorja in malo mleka.