0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Nepal F.F. SFTGFOP1 Jun Chiyabari

Črni čaji
Koda izdelka: 21140

Črni čaji
Nepal F.F. SFTGFOP1 Jun Chiyabari
Koda izdelka: 21140
Čaj združuje kvalitetne značilnosti himalajskih in oolong čajev. Rahlo zviti listi, temno sive barve ustvarijo prijeten okus in močno aromo.
Preberi več
Količina
12-15 g/l
Temperatura
80-90°C
Čas
2-3 min
6,00€
Na zalogi

Vzorec

Ob vsakem naročilu lahko v košarico oddate 3 vzorčke čaja brezplačno. Preberi več

Informacije o čaju

Črni čaj Nepal F.F. SFTGFOP1 Jun Chiyabari

Jun Chiyabari je majhen vrt v vzhodni himalajski regiji Nepala, v neposredni bližini okrožja Dhunkuta. Čaji, proizvedeni na tem vrtu, so znani po prvovrstnem okusu in aromi, ki vsaki linji da individualen in edinstven značaj, prav to pa jih razlikuje od ostalih čajev iz Himalajske regije. Vrtovi so bili posejani s čajem šele konec osemdesetih let prejšnjega stoletja, na zahtevo kralja Birendre -, vrt na katerem je bil nabran čaj, ki ga je moč kupiti pri nas, pa deluje od leta 2001 in leži na nadmorski višini od 1200 do 1800m.

Postopek predelave črnega čaja se začne z enodnevnim sušenjem listov na prostem, pri temperaturi od 25°C do 30°C. Sledi postopek valjanja čaja, fermentiranje (oksidacija), na temperaturi 40°C in relativni vlažnosti 90% in sušenje čaja (približno 30 minut, na 90°C). Med postopkom se lističi obarvajo temno zeleno, bakreno rdeče in na koncu, med sušenjem, črno.

Priprava

Za pripravo ene skodelice črnega čaja Jun Chiyabari potrebujete približno eno čajno žličko čaja. Priporočena temperatura vode je 88°C. Jun Chiyabari vsebuje določene značilnosti Oolong čajev zato so listi primerni tudi za večkratno uporabo. Za pripravo z manj kofeina priporočamo uporabo manjše količine čaja, vodo nižje temperature (60-70°C) ali krajši čas priprave (manj kot 2 minuti).

Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 30eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.