Informacije o čaju
Črni čaj China OP Keemun Mao Feng Royal
Keemun je eden najpomembnejših čajev na Kitajskem. Prvotno je bil imenovan Qi Men Hong Cha. Kljub svoji veliki popularnosti ga proizvajajo šele od leta 1875. Pred tem časom so v provinci Anhui predelovali le zeleni čaj. Keemun je tudi tradicionalno glavna sestavina čaja Angleških zajtrkov. Znan po svoji briljantni rdeči barvi, je gladkega, blagega in sladkega okusa (nekateri pa pravijo, da ima zmagovalni okus) in neprimerljivo aromo.
Ta sorta, znana kot 'rdeči čaj', je bila prvič pridelana na Kitajskem leta 1875 in je hitro postala priljubljena med Angleži, kmalu pa se je razširila tudi na indijski trg. Mao (dlakavi) Feng (vrh) se nanaša na videz listov. Pred obdelavo imajo fin puh, končani listi pa spominjajo na vrh gore.
Priprava
Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički črnega čaja Keemun Mao Feng Royal. Čaj prelijte z vrelo vodo in po približno 3 do 5 minutah odstranite čajne lističe. Običajno se pije brez mleka in sladkorja, če pa dodate malo mleka čaj dobi mehko noto.
Lastnosti črnega čaja China Keemun Mao Feng Royal
Karakter | Blago, aromatično, sladko
|
Nadmorska višina čajnega vrta | 800 - 900m |
Lokacija čajnega vrta | Anhui, Qi Men County
|
Obdobje obiranja | Od Aprila do Julija |
List | Črn, nekoliko daljši in bolj odprto zavit, prepoznavne konice
|
V skodelici | Medeno rdeče, briljantno
|