0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Kamairi Cha BIO

Zeleni čaji
Koda izdelka: 21563

Zeleni čaji
Kamairi Cha BIO
Koda izdelka: 21563
Za pridelavo čaja Kamairi Cha čajne liste sušijo ročno ali pa uporabijo staro čajno napravo izdelano v 50. letih prejšnjega stoletja. Ponavadi se ob sušenju lističev (Kama) izgubi značilna zelena barva Japonskih čajev, razvije pa se rahlo dimljen okus. Kamairi Cha bo v ustih razvila sladko travnat okus, z dimljenim priokusom ter nežno sladko aromo.
Preberi več
9,50€
Na zalogi
Doziranje
Doziranje
3-4 g
Temperatura
Temperatura
70-80°C
Čas
Čas
1-2 min
Volumen
Volumen
2 dcl
Kdaj pijemo
Kdaj pijemo
Dopoldan

Informacije o čaju

Zeleni čaj Kamairi Cha BIO

Na jugu Japonske, na otoku Kyusu, se nahajajo čajni vrtovi Miyazaki in tu na strmih gorskih pobočjih obrnjenih proti morju, majhne čajne kmetije pridelujejo najboljše japonske čaje. Rodovitna prst in nižje temperature omogočajo tem čajnim vrtovom boljše pogoje za gojenje čajevca, kot nižje rastoči čajni vrtovi. V nižje ležečih čajnih vrtovih začnejo z obiranjem nekje sredi aprila, medtem ko na višje ležečih čajnih vrtovih pričnejo z obiranjem 6 tednov kasneje. Čajni vrtovi Miyazaki so eni redkih čajnih vrtov, ki so ohranili tradicijo pridelave čaja Kamairi Cha in danes Japonska čajna industrija pridela samo še 1% tega čaja, saj dajejo prednost drugim čajnim vrstam. Za pridelavo čaja Kamairi Cha čajne liste sušijo ročno ali pa uporabijo staro čajno napravo izdelano v 50. letih prejšnjega stoletja. Ponavadi se ob sušenju lističev (Kama) izgubi značilna zelena barva Japonskih čajev, razvije pa se rahlo dimljen okus. Kamairi Cha bo v ustih razvila sladko travnat okus, z dimljenim priokusom ter nežno sladko aromo. 

Priprava

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički čaja Kamairi Cha. Čaj prelijte z vodo temperature od 60°C do 70°C. Po 1 do 2 minutah je napitek gotov.

Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.