0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Kagoshima Gyokuro BIO

Zeleni čaji
Koda izdelka: 21543

Zeleni čaji
Kagoshima Gyokuro BIO
Koda izdelka: 21543
Gyokuro Kagoshima BIO izdelujejo iz kultivarja (sorte) Okuyutaka. Le ta daje čajevim listom čudovito smaragdno barvo, čaj pa se bo obarval kot nežna zelenkasto žadna svila, ki bo pobožala brbončice z žametno teksturo in umami aromo. Ob vsakem požirku boste začutili sladkost jagod, cvetlično rahlo leseno dišavo listov, ter žametnim odtenkom zelene pistacije.
Preberi več
13,00€
Na zalogi

Vzorec

Ob vsakem naročilu lahko v košarico dodate 3 vzorčke čaja brezplačno. Preberi več

Doziranje
Doziranje
3-4 g
Temperatura
Temperatura
60°C
Čas
Čas
1-2 min
Doziranje
Doziranje
2 dcl
Kdaj pijemo
Kdaj pijemo
Dopoldan

Informacije o čaju

Zeleni čaj Kagoshima Gyokuro BIO

Perfektura Kagoshima, leži na južnem delu otoka Kyushu in jo sestavljajo celina ter približno 200 otokov. Tu se nahaja tretje največje kmetijsko območje na Japonskem. Perfektura Kagoshima je druga največja proizvajalka čaja, takoj za Shizuoko. Proizvaja približno 30% celotnega deleža v državi, število pa se letno povečuje.

Trenutno sorta Yabukita predstavlja 41% celotne proizvodnje čaja v Kagoshimi v primerjavi z nacionalnim deležem 76%. Proizvodnja Yabukite je v prefekturi Kagoshima manjša zaradi dejstva, da so v zadnjih treh desetletjih tam razvili osupljivo raznolikost novih sort čajevcev. 28% zelenega čaja prihaja iz sorte Okuyutaka, ki ji sledijo manjše količine iz Sae Midori in Asatsuyu.

Gyokuro Kagoshima BIO iz naše ponudbe prihaja iz majhnega družinskega ekološkega čajnega vrta. Gyokuro, kot darilo iz dežele vzhajajočega sonca, se goji v skladu z japonsko tradicijo senčenja čajnih grmov pred neposredno sončno svetlobo. Izdelujejo ga iz kultivarja (sorte) Okuyutaka. Le ta daje čajevim listom čudovito smaragdno barvo, čaj pa se bo obarval kot nežna zelenkasto žadna svila, ki bo pobožala brbončice z žametno teksturo in umami aromo. Ob vsakem požirku boste začutili sladkost jagod, cvetlično rahlo leseno dišavo listov, ter žametnim odtenkom zelene pistacije.

Priprava

Za pripravo ene skodelice Gyokuro čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički čaja. Priporočena temperatura vode je od 50°C do 60°C, čas priprave od ene do dve minuti.

Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 30eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.