Informacije o čaju
Zeleni čaj Kagoshima Gyokuro BIO
Perfektura Kagoshima, leži na južnem delu otoka Kyushu in jo sestavljajo celina ter približno 200 otokov. Tu se nahaja tretje največje kmetijsko območje na Japonskem. Perfektura Kagoshima je druga največja proizvajalka čaja, takoj za Shizuoko. Proizvaja približno 30% celotnega deleža v državi, število pa se letno povečuje.
Trenutno sorta Yabukita predstavlja 41% celotne proizvodnje čaja v Kagoshimi v primerjavi z nacionalnim deležem 76%. Proizvodnja Yabukite je v prefekturi Kagoshima manjša zaradi dejstva, da so v zadnjih treh desetletjih tam razvili osupljivo raznolikost novih sort čajevcev. 28% zelenega čaja prihaja iz sorte Okuyutaka, ki ji sledijo manjše količine iz Sae Midori in Asatsuyu.
Gyokuro Kagoshima BIO iz naše ponudbe prihaja iz majhnega družinskega ekološkega čajnega vrta. Gyokuro, kot darilo iz dežele vzhajajočega sonca, se goji v skladu z japonsko tradicijo senčenja čajnih grmov pred neposredno sončno svetlobo. Izdelujejo ga iz kultivarja (sorte) Okuyutaka. Le ta daje čajevim listom čudovito smaragdno barvo, čaj pa se bo obarval kot nežna zelenkasto žadna svila, ki bo pobožala brbončice z žametno teksturo in umami aromo. Ob vsakem požirku boste začutili sladkost jagod, cvetlično rahlo leseno dišavo listov, ter žametnim odtenkom zelene pistacije.
Priprava
Za pripravo ene skodelice Gyokuro čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički čaja. Priporočena temperatura vode je od 50°C do 60°C, čas priprave od ene do dve minuti.