Informacije o čaju
Zeleni čaj Kurumi Sencha BIO
Isagawa, Haruno leži v Shizuoka perfekturi in ponuja dragocene lastnosti za pridelavo čaja. Svež, hladen gorski zrak in naravna gorska izvirska voda sta idealna pogoja za ekološko pridelavo čajevca. Naš Sencha Kurumi BIO je proizveden iz sorte Yabukita, ki je odporna na mraz. Yabukita je znana po uravnoteženi aromi sladkosti, umamija in svežine. Visokokakovostna Sencha za vsakogar.
Haruno, Isagawa je vzhodni gorati del okrožja Tenryu, ki se nahaja 400 - 700 metrov nadmorske višine. Podnebne razmere v okrožju Tenryu so identične tistim, kjer pridelujejo tradicionalne japonske čaje, in ravno to je bil razlog, da so bili na sodobnem čajnem trgu čaji iz Isagawe podcenjeni. Kratek dan in dolgotrajna megla sta razlog, zakaj je čas obiranja kasnejši in zmanjša pridelek čajnih listov prvega obiranja, kar je v nasprotju s tipično krivuljo povpraševanja trgovcev (prej ko oberejo čajne lističe, prej jih odpremijo, bolj se dvigne cena).
Sestavine:
Zeleni čaj Sencha BIO
Priprava:
Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički Zelenega čaja Kurumi Sencha BIO. Čaj prelijte z vodo temperature od 70°C do 80°C. Po 1 do 2 minutah je čaj gotov. Čajne lističe lahko prelijete še enkrat, vendar za drugi preliv pustite čaj namakati dlje časa in rahlo povečajte temperaturo vode.