0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Japan Asamushi Sencha BIO

Zeleni čaji
Koda izdelka: 21558

Zeleni čaji
Japan Asamushi Sencha BIO
Koda izdelka: 21558
Zelo kakovosten zeleni čaj Asamushi ali rahlo parjen čaj ohranja karakter klasičnega zelenega čaja z dolgimi, vitkimi in lepo oblikovanimi lističi. V skodelici bo čaj žadasto do zlato zelene barve in se precej razlikuje od čajev Fukamushi, ki dajo bolj intenzivno zeleno barvo, saj so bolj obdelani na pari.
Preberi več
32,90€
Na zalogi
Doziranje
Doziranje
3-4 g
Temperatura
Temperatura
60-70°C
Čas
Čas
0,5-1 min
Volumen
Volumen
2 dcl
Kdaj pijemo
Kdaj pijemo
Dopoldan

Informacije o čaju

Japonski čaj Japan Asamushi Sencha

Zelo kakovosten zeleni čaj Asamushi ali rahlo parjen čaj ohranja karakter klasičnega zelenega čaja z dolgimi, vitkimi in lepo oblikovanimi lističi. V skodelici bo čaj žadasto do zlato zelene barve in se precej razlikuje od čajev Fukamushi, ki dajo bolj intenzivno zeleno barvo, saj so bolj obdelani na pari.   Asamushi je tudi najbolj občutljiva vrsta Senche. Nežna narava čaja in kompleksnost okusa zahtevata kristalno čisto in mehkejšo vodo, kot tudi točno odmerjen čas prelivanja lističev ter natančno temperaturo. Asamushi je tradicionalna japonska metoda pridelave čaja. Pri tej metodi čaj parijo od 20 do 60 sekund. Asamushi čaj je aromatičen in ohranja sladko aromo in okus. 

Priprava

Za pripravo ene skodelice (250ml) Japan Asamushi Sencha BIO čaja potrebujemo približno eno čajno žličko čaja (2-3g). V skodelico s čajem vlijemo vročo vodo (od 60°C do 70°C) in pustimo da se čaj namaka 30-60 sekund. Čaj lahko potem prelijete še 3 krat, sami pa določite čas namakanja. Eni pustijo čaj za ostale prelive več časa, drugi pa ostale prelive namakajo manj časa, kot prvega. 

Količina: 100g

Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.