Informacije o čaju
Zeleni čaj Japan Shizuoka Gabalong BIO
Gabalon ali japonski Gabaron je čaj, ki temelji na točno določenem načinu pridelave in je bil odkrit skoraj po naključju. Profesor Tojiro Tshushida pa je razvil standardiziran poztopek za povečanje določene aminokisline (GABA) v čaju. Z zmanjšanjem kisika in dodajanjem dušika se čajni lističi obdelajo po obiranju in pred parno obdelavo. Na ta način se vsebnost aminokislin razvije v koncentrirani obliki. Ta medota pridelave omogoča tudi razvoj prijetnega in tipičnega značaja oziroma karakterja čajnih lističev in čaja.
Priprava
Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički čaja Japan Shizuoka Gabalong. Čaj prelijte z vodo temperature od 70°C do 80°C. Po 1 do 2 minutah je čaj gotov. Čajne lističe lahko prelijete še enkrat, vendar za drugi preliv pustite čaj namakati dlje časa in rahlo povečajte temperaturo vode.