Dodatne informacije o čaju
Aromatizirani črni čaj Masala chai
V Indiji poznajo Masala chai že dolgo, pri nas pa postaja priljubljen šele zadnja leta. Začimbe, ki jih dodajo črnemu čaju se lahko razlikujejo, zato poznajo v Indiji ogromno različnih vrst tega čaja. Mi smo razvili klasično različico Masala chaia s cimetom, ingverjem, kardamomom, črnim poprom in klinčki, ki lepo dopolnjujejo črni čaj. Vse sestavine so uravnotežene in lepo zaokrožujejo pikanten okus Masala chaia.
Sestavine:
Črni čaj, koščki cimeta, koščki ingverja, mleti kardamom, črni poper, zdrobljeni klinčki, aroma, naravna aroma.
Priprava:
Za pripravo ene skodelice čaja (2dcl) potrebujete približno dve čajni žlički črnega čaja Masala chai. Čaj prelijte z vodo temperature od 90°C do 100°C. Po 3 do 4 minutah dodajte še polnomastno mleko (če si vegetarijanec ali vegan pa mandljevo mleko) in neprestano mešajte, da dobite kremasto tekočino. Po 2 do 3 minutah je Masala chai gotov. Postrežete ga lahko tako, da posujete po vrhu še malo cimeta.