Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
01 251 17 00

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Zeleni čaji

Gen Mai Cha

###TITLE###

Naravno, svežo aromo japonskega zelenega čaja sencha dopolnjuje mehak in prijeten okus praženega rjavega riža, o nastanku čaja pa krožita dve legendi.

 

12-15 g/l

70-80°C

1-2 min

Vzorec čaja 5g prejmete ob vsakem nakupu. VEČ >>

Cena: 2,00

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 4.7 od 5 št. glasov 7 ratings.

Oceni:

Nekaj besed o čaju

Zeleni čaj Gen Mai Cha:

Genmaicha je zeleni čaj sencha, ki mu je dodan pražen riž. Izvira iz Japonske, o njegovem nastanku pa krožita dve legendi. Ena pravi, da je v 15. stoletju služabnik, ki mu je bilo ime Genmai, ravno stregel čaj svojemu gospodarju, samuraju, ko mu je ponesreči iz žepa  nekaj zrn riža padlo v čaj. Samuraj je bil tako besen, da mu je Genmai uničil povsem dober čaj, da mu je odsekal glavo. Nato se je odločil, da bo čaj vseeno popil in ugotovill je, da pravzaprav uživa v posebnem okusu kombinacije čaja in riža. V čast svojemu ubogemu služabnilku je zahteval, da so mu od takrat naprej to mešanico stregli vsako jutro in po njem jo je tudi poimenoval genmaicha (cha v japonščini pomeni čaj).

Druga, verjetnejša zgodba, pa pravi, da so revne japonske gospodinje z rižem razredčevale čaj zato, da bi zaloge dalj časa ne pošle. Riž pa je tako služil tudi kot filter. Zaradi te varčne navade temu čaju rečejo tudi »ljudski čaj«. Ne glede na to, ali je njegov izvor naključne ali praktične narave, je genmaicha čaj okusen napitek, v katerem uživajo po vsej Japonski. Tam je priljubljen zaradi svoje nizke cene in specifične arome.

Svežo, naravno aromo zelenega čaja harmonizira oreškast okus praženega riža. Med praženjem riža se pogosto zgodi, da nekatera zrna počijo, podobno kot pokovka, zato ta čaj pogosto imenujejo tudi »popcorn« čaj. Je zelo osvežujoč, naravno sladekega okusa in svetlo rjavorumenkaste barve. Genmaicha čaj je priljubljen tudi zaradi svojih učinkovin.

 

Priprava

Čaj pripravite tako, da vodo segrejete na 80 do 85°C (lahko pa uporabite tudi vrelo vodo, saj naj bi ta najbolj polno izrazila aromo praženega riža). Čajnik in skodelice predhodno segrejte. Uporabite eno do dve in pol čajni žlički čaja na skodelico, ga prelijte z vodo in pustite stati 3 do 5 minut, odvisno od tega, kako močan okus želite doseči.

Komentiraj zgornji izdelek

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

01 251 17 00

041 658 400

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih