Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
059 194 600

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Zeleni čaji

Japan Shizuoka Gabalong

###TITLE###

Ne ravno klasičen Japonski zeleni čaj, ki ga pridelajo iz kultivarja oziroma sorte Yabukita. Za razliko od splošno znanega Oolong čaja ima ta Sencha dolge lističe in ohranja svoj prvotni originalni karakter, ki ga dopolni kompleksna harmonična kislost, ki nastane ob posebnem postopku proizvodnje. Vsebnost amino gama kislin je v tem čaju 179g na 100g.

 

1-2 čž

70-80°C

1-2 min

Cena: 9,00

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 3.5 od 5 št. glasov 2 ratings.

Oceni:

Informacije o čaju

Zeleni čaj Japan Shizuoka Gabalong

Gabalon ali japonski Gabaron je čaj, ki temelji na točno določenem načinu pridelave in je bil odkrit skoraj po naključju. Profesor Tojiro Tshushida pa je razvil standardiziran poztopek za povečanje določene aminokisline (GABA) v čaju. Z zmanjšanjem kisika in dodajanjem dušika se čajni lističi obdelajo po obiranju in pred parno obdelavo. Na ta način se vsebnost aminokislin razvije v koncentrirani obliki. Ta medota pridelave omogoča tudi razvoj prijetnega in tipičnega značaja oziroma karakterja čajnih lističev in čaja.

 

Sestavine:

Zeleni čaj Japan Shizuoka Gabalong


Priprava:

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički čaja Japan Shizuoka Gabalong. Čaj prelijte z vodo temperature od 70°C do 80°C. Po 1 do 2 minutah je čaj gotov. Čajne lističe lahko prelijete še enkrat, vendar za drugi preliv pustite čaj namakati dlje časa in rahlo povečajte temperaturo vode.

Komentiraj zgornji izdelek

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

059 194 600

[email protected]

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih