Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
01 251 17 00

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Zeleni čaji

Zeleni Ginseng

###TITLE###

Zelenemu čaju smo primešali jagode rakitovca in rastlino življenja ginseng, ter dobili zdravilen in osvežujoč napitek.

 

12-15 g/l

70-80°C

2-3 min

Vzorec čaja 5g prejmete ob vsakem nakupu. VEČ >>

Cena: 2,50

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 2.3 od 5 št. glasov 4 ratings.

Oceni:

Dodatne informacije o čaju

Zeleni aromatizirani čaj Zeleni Ginseng

Navadni rakitovec zraste do 10 metrov visoko in ima trnaste veje s srebrnkasto skorjo, ki je na mladih vejah luskasta. Listi rastline so ozki in podolgovati, jajčasto suličaste oblike, po zgornji strani sivo zelene, po spodnji pa srebrno bele barve. Po spodnji strani so ti 2-6 cm dolgi listi poraščeni s kratkimi, gostimi dlačicami. Nameščeni so na kratke peclje. Rastline so dvodomne vetrocvetke, drobni cvetovi, zraščeni v grozdasta socvetja pa poženejo zgodaj spomladi v pazduhah dvoletnih poganjkov.

Cvetovi so rumenkaste barve, iz oplojenih pa se na ženskih rastlinah razvijejo majhni jajčasti plodovi rdeče oranžne ali rumeno oranžne barve. V plodovih je po ena jajčasta peška, obdana s trdo lupino. Plodovi ostanejo na rastlinah še dolgo potem, ko le-te odvržejo listje. Jagode rastline so med najbolj hranljivimi plodovi, saj vsebujejo okoli 9 % maščobnih olj, semena pa kar 13%. Poleg v vodi topnih, vsebujejo tudi v olju topne vitamine. Poleg tega vsebujejo plodovi tudi od 2 do 3 % prostih kislin[1]. Ena najpomembnejših sestavin rakitovca je tudi kvercetin.

Vir: Wikipedia


Sestavine:

zeleni čaj, jagode rakitovca, ginseng, aroma.


Priprava:

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički čaja Rakitovec Ginseng. Čaj prelijte z vodo temperature od 70°C do 80°C. Po 1 do 2 minutah je napitek gotov.

Komentiraj zgornji izdelek

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

01 251 17 00

041 658 400

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih