0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke
Kako izbrati popolno skodelico za čaj

Kako izbrati popolno skodelico za čaj

Čajna skodelica je ravno tako pomembna kot izbrani čaj, v katerem želite uživati.

Čajna skodelica je ravno tako pomembna kot izbrani čaj, v katerem želite uživati. Nesmiselno je piti čaj iz samega vrha kakovosti, če ga boste uživali iz plastičnega kozarčka. Zato ne spreglejte pomembnih kriterijev pri izbiri popolne skodelice, ki vam bo zagotovila edinstven užitek v čaju.

Čajeljubci imamo pogosto najljubšo skodelico za čaj. Včasih gre za običajne keramične skodelice, ki jih uporabljamo vsakodnevno in smo se jih tako navadili, da so postale neizbežen del našega čajnega rituala. Spet drugič gre za dragocene porcelanaste skodelice, ki jih uporabljamo samo za posebne priložnosti. Ne glede na material ali pogostost uporabe, popolna skodelica za čaj mora zadostiti nekaterim kriterijem, ki jih bomo osvetlili v nadaljevanju.

Če pogledamo ponudbo skodelic za čaj v trgovinah, bomo hitro opazili, da se pojavljajo 3 različni stili skodelic.

KERAMIČNE SKODELICE ZA KAVO

Vsi imamo v svoji kuhinji vsaj kakšno keramično skodelico. Take skodelico so izjemno praktične, poceni in trpežne. Zato marsikateri čajeljubec prisega na njih. Vendar opozoriti moramo, da imajo keramične skodelice dve ključni pomanjkljivosti.

Prva je notranjost skodelice. Čeprav izgleda sijoča in gladka, gre za rahlo hrapavo površino, ki lahko znatno vpliva na okus čaja. Če je sestava skodelice na molekularni ravni nekoliko porozna, to pomeni, da vpije precej okusa in arom v čaju. Zato ima lahko čaj v keramični skodelici nekoliko brezizrazen okus.

Druga težava keramičnih skodelic je njihov debel rob. Čaj zato ne teče gladko, kar lahko vpliva na okus čaja in celotno izkušnjo okušanja.

STEKLENE SKODELICE

Steklo je odličen material za čajne skodelice. Vendar ob tem se pojavlja en pogoj. Steklo za čajne skodelice mora biti zelo debelo, saj bi sicer skodelica počila, ko bi vanjo vlili vrelo vodo ali zelo vroč čaj. Vendar debelo steklo naposled pomeni tudi debel rob za pitje, kar vpliva na okus čaja.

Če želite preveriti teorijo o pomembnosti debeline roba na skodelicah, lahko naredite enostaven eksperiment. Najprej naredite majhen požirek vode iz čajne žličke in potem še majhen požirek iz jušne zajemalke. Opazili boste razliko v okusu vode.

SKODELICE IZ PORCELANA

Skodelice iz porcelana so najboljša izbira za pitje čaja. Notranjost skodelice je popolnoma gladka in skodelice imajo zelo tanek rob. Na tržišču boste našli precej različnih porcelanastih skodelic. Od tradicionalnih majhnih skodelic, ki so zaradi svoje krhkosti in delikatnosti primerne zlasti za občasno uživanje v visokokakovostnih čajih, vse do praktičnih večjih skodelic z ročaji, ki vam omogočajo, da zjutraj hitro spijete prvi čaj in skodelico odložite v pomivalni stroj.

V čajnici Zisha vam ponujamo raznolike čajne skodelice, od modernih do tradicionalnih. Izberite skodelico, ki ustreza vaši osebnosti in okusu.
Nazaj na seznam
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.