0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke
Pravo cedilo za popolno skodelico čaja

Pravo cedilo za popolno skodelico čaja

Za omamen užitek v skodelici najljubšega čaja je pomembno, da izberemo pravi pribor za pripravo čaja.

Za omamen užitek v skodelici najljubšega čaja ni pomembna samo kakovost izbranega čaja, temveč tudi izbira pravega pribora za pripravo čaja. Čaj je hvaležna pijača, ki jo lahko pripravimo na mnogo načinov, zato je prav, da poznamo različne pripomočke, ki nam pomagajo do najokusnejše skodelice čaja.

Priročni čajni filtri

Papirnati čajni filtri ali čajne vrečke, kot jih pogovorno imenujemo, so zelo priročen način, kako hitro pripraviti manjše količine razsutega čaja. Glede na izbrano velikost filtra lahko pripravite samo eno skodelico ali manjši čajnik okusne pijače. Izbrani čaj vsujte v filter, ga zaprite z zaponko in prelijte z vodo. Po uporabi filter odstranite in zavrzite.

Priljubljena zaprta cedila

Manjše količine čaja lahko pripravite tudi v priljubljenih kovinskih cedilih, narejenih iz nerjavečega jekla. Najdemo jh v raznolikih oblikah krogel ali jajc, ki se lično zaprejo in varujejo čajne lističe pred razsutjem. Njihova edinstvena prednost je, da so zelo enostavna za uporabo in hkrati s svojo večkratno uporabnostjo varujejo okolje.

Če vam je pri pripravi čaja še posebej pomembna priročnost, smo za vas pripravili posebno ponudbo cedil v obliki klešč. Čaj lahko enostavno zagrabite in z enim pritiskom cedilo zaprete, da ga lahko potopite v vročo vodo in si hitro pripravite skodelico najljubšega čaja.

Cedila za skodelice in čajnike

Med ljubitelji čaja so začela vedno večjo priljubljenost pridobivati odprta cedila, ki jih vstavimo v skodelico ali manjši čajnik. Ta cedila imajo nekoliko širši zgodnji del, da lahko varno slonijo na robu skodelice ali čajnika in ne padejo v vodo. Ko smo prepričani, da so bili čajni lističi dovolj dolgo v vodi, cedilo odstranimo. Zelo dobrodošla dodana vrednost teh cedil je, da imajo mnoga pokrovček, ki ga lahko uporabimo kot podstavek po uporabi cedila.

Pri uporabi bodite zgolj pozorni na to, da cedilo napolnite samo do polovice, da se lahko lističi prosto gibajo in skozi drobne luknjice cedila prepustijo svoje najokusnejše arome. Če pa želite pripraviti izdatne količine čaja, se rajši odločite za naslednji način.

Tradicionalna cedila za čaj

Čajni filtri in do sedaj omenjena cedila so primerna za pripravo manjših količin čaja. Če si želite pripraviti velik čajnik okusne pijače ali pogostiti svoje drage goste, vam priporočamo, da v vročo vodo vsujete zadostno količino čaja, ga pustite, da stoji, in potem vodo s čajnimi lističi precedite s klasičnimi cedili za čaj, kot so to počele naše mame in babice.

Tako pripravo vam priporočamo tudi, če uporabljate čaje z grobo mletimi listi ali celo čudovite cvetoče čaje, ki jim vroča voda nežno razpre lističe.


Nazaj na seznam
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.