0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke
Preženite prehlad z naravnimi inhalacijami z zeliščnimi čaji

Preženite prehlad z naravnimi inhalacijami z zeliščnimi čaji

Inhalacije z naravnimi zeliščnimi poparki, da ponovno zadihate s polnimi pljuči.

Ko smo prehlajeni in imamo zamašen nos, takoj hitimo v kuhinjo, da si pripravimo skodelico čaja. Vendar preden jo hitro spijete, imamo še en odličen način, kako s čaji omiliti simptome prehlada. S polno paro!

Parne inhalacije z zelišči odpirajo zamašene sinuse in dihalne poti, kar vam omogoča lažje dihanje, izločanje sluzi in hitrejše okrevanje. Parne kopeli spodbujajo prekrvavitev sluznice dihal in pomagajo obnavljati sluznico v nosu, sinusih in pljučih. Zelo pripomorejo pri lajšanju simptomov zamašenega nosa pri alergijah, bronhitisu, običajnem prehladu in vnetju sinusov.

Za pripravo parne inhalacije lahko uporabite samo vodo, ampak učinke parne kopeli boste izboljšali, če uporabite še zeliščna olja, sveža ali suha zelišča. Za najbolj priročen in hiter način uporabite kar zeliščne čaje, ki vam bodo s svojimi zdravilnimi učinki takoj pomagali lažje zadihati.

Kako pripraviti zeliščne inhalacije?

Potrebovali boste:
- veliko in široko ognjevarno posodo
- 1 veliko žlico zeliščnega čaja
- 1 liter vrele vode
- veliko brisačo

V veliko ognjevarno posodo nasujte 1 veliko žlico zeliščnega čaja in ga prelijte z litrom vrele vode. Z glavo se nagnite nad posodo s čajem in se pokrijte čez glavo z veliko brisačo. Večkrat globoko zajemite sapo, da zeliščna para prečisti vaše dihalne poti. Po potrebi postopek ponovite.

Bodite previdni, saj sta voda in para izjemno vroči. Če vam postane kadar koli med inhaliranjem neprijetno ali slabo, odstranite brisačo in se odmaknite od posode, da pridete do svežega zraka.

Katere zeliščne čaje uporabiti?

Najbolj znana je parna kopel s kamilicami, saj njen poparek pomaga pri razstrupljanju in uničevanju bakterijskih strupov.

Zelo dobro vam bo del tudi poparek poprove mete, ki odpira zamašen nos, redči sluz, deluje razkuževalno in pomirja razdraženo žrelo.

Zishine čajne mešanice, kot sta Alpski travnik ali tradicionalni Planinski čaj, vsebujejo zelišča, ki lajšajo simptome prehlada, če jih užijete v skodelici ali si pripravite parno kopel z njimi.
Nazaj na seznam
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.