0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke
Pu'erh, posebnost med čaja, ki čaka da jo odkrijete

Pu'erh, posebnost med čaja, ki čaka da jo odkrijete

Pu'erh je najnenavadnejši čaj na svetu. Zaradi svoje posebne pridelave in globokega zemeljskega okusa nosi ime kralj čajev.

Noben čaj se ne more primerjati s Pu-Erh čajem. Gre za najbolj nenavaden čaj na svetu, ki navdušuje s svojim čarobnim učinkom na splošno počutje in zdravje. Izvira iz kitajske province Yunnan in slovi kot eden izmed najbolj zanimivih čajev.

Poseben status mu zagotavlja nenavadna pridelava, ki se razlikuje od zelenih in črnih čajev. Po običajni oksidaciji čajnih listov gre čaj namreč skozi proces fermentacije, ki mu vdahne elegantno zemeljsko noto. Čajne liste cepijo z žlahtnimi kulturami mikroorganizmov in ga pustijo v toplem ter vlažnem prostoru. Šele nato ga posušijo in stisnejo v obliko torbe ali pustijo razsutega.

Okus, ki dozoreva

Kot vse vredne stvari tudi okus Pu-Erh čaja dozoreva skozi čas. Stara se kot vino, kajti starejši kot je čaj, boljši okus in višjo vrednost ima. Uživamo ga lahko dolga leta po obiranju in okušamo še bolj izrazite zemeljske note, ki jih po staranju odlikujeta edinstvena globina in kompleksnost okusa. Vsako leto mu podari izrazitejši okus.

Pu'erh čaj ima prepoznavno temno kostanjevo do črno barvo, ki čudovito odraža blag, vendar globok okus, ki vas bo navdušil.

Pu'erh ima bogato zgodovinsko dediščino

Pu'erh čaj ima bogato zgodovinsko dediščino v tradicionalni kitajski medicini. Njegovo delovanje lahko še okrepite, če boste pitje Pu-Erh čaja kombinirali z redno telesno aktivnostjo. Vsebuje tudi izdatno količino antioksidantov.

Pu'erh je odlična izbira, ko smo prejšnjo noč pretirano žurali in spili kakšen kozarček preveč.

Kako pripraviti Pu'erh čaj

Aromatizirane Pu-Erh čaje lahko enostavno pripravite kot vsak drugi čaj. Eno čajno žličko čajnih listov prelijemo z vročo vodo, pustimo stati 3-5 minut in odcedimo. Čaj lahko prelijete še enkrat, vendar pustite ga stati nekoliko dlje kot prvič.

Pu'erh čaje najvišje kakovosti pripravljamo nekoliko drugače. Pred samo pripravo je čajne lističe priporočljivo sprati s hladno ali na hitro z vročo vodo, da se očistijo. Za pripravo ene skodelice napitka uporabite približno eno čajno žličko čaja, ki jo lahko prelijete večkrat (do 10-krat). Priporočena temperatura vode je od 88°C do 95°C, čas priprave pa variira od 12-30 sekund za prvih nekaj poparkov do 2-10 minut za končne prelive. Če čaj nima dovolj močnega okusa, poskusite podaljšati čas priprave; če je preveč grenak ali trpek, skrajšajte čas namakanja. Ker enoten recept za pripravo Pu-Erh čajev ne obstaja, je mogoče z eksperimentiranjem pri pripravi doseči optimalen okus.


Nazaj na seznam
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.