0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke
Skodelica zeliščnega čaja na dan, prežene prehlade stran

Skodelica zeliščnega čaja na dan, prežene prehlade stran

Naši predniki so si že davno začeli pripravljati napitke iz zelišč in začimb, saj so spoznali njihove pozitivne učinke.

Ne glede na številne druge vrste čajev, ki so prišli v Evropo iz različnih koncev sveta, se je pitje zeliščnega čaja ohranilo do danes. Gre za čaje, ki so prijetnega okusa in vonja, na nas pa delujejo blagodejno in razvajajo našo dušo ter telo.

Vsak zeliščni čaj vsebuje eterična olja, čreslovine, grenčine, vitamine in minerale, vendar pa se deleži v sestavi čajev razlikujejo. Ravno zato ima vsaka vrsta čaja posebno značilnost in ne učinkujejo vse vrste popolnoma enako.

Jeseni je čas za pitje zeliščnih čajev

V jesenskem času, času prehladov in virusnih obolenj, je zeliščni čaj še posebej zaželen, saj krepi obrambne sposobnosti našega telesa, mu pomaga pri razstrupljanju in spodbuja presnovo. Kljub temu pa moramo vedeti, da ne obstaja zdravilo, ki bi nas povsem zaščitilo pred prehladi, zeliščni pripravki lahko pomagajo opraviti simptome obolenj. Izbira zeliščnih čajev je zelo pestra, zato se je včasih težko odločiti, kateri čaj naj si ob določenem obolenju pripravimo.

Kateri čaj naj uporabim, ob prehladu in virusnih obolenjih, katerega ob vnetju grla...?

Če smo prehlajeni ali imamo katero od virusnih obolenj je priporočljivo, da spijemo čaj Šipek, ki vsebuje veliko vitamina C in bo okrepil obrambne sposobnosti našega telesa. Vemo tudi, da nam zdravniki, če imamo povišano telesno temperaturo, priporočajo, da se prepotimo. To lahko dosežemo s čajem Kamilice. Ob enem pa bodo kamilice tudi blažile različne vrste krčev, prehladnih vnetij in delovale proti bakterijam. Čaj Ingver-ja ali Ayurveda sveži ingver bosta tudi učinkovita v času prehladov, še posebej takrat, ko imamo vnetje grla ali mandljev, saj je ingver uničuje mikroorganizme, znižuje telesno temperaturo in deluje razkuževalno.

Ko zbolimo, vsi začnemo v velikih količinah piti različne vrste čajev, vendar pa je takrat že prepozno, saj smo že obležali v postelji. Vsakodnevno pijte čaj in s tem pomagajte preprečiti, da bi do kakršnih koli obolenj sploh prišlo.


Nazaj na seznam
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.