0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Anxi Tie Guan Yin BIO

Oolong čaji

Oolong čaji
Anxi Tie Guan Yin BIO
Smaragdno zeleni čaj, ki je dobil ime po kitajski boginji usmiljenja Guan Yin je eden izmed boljših čajev med ljubitelji kitajskih oolong čajev. Kitajski pesniki so ta čaj opisovali kot čistega okusa, ki vas bo popeljal v mirno in meditativno stanje duha.
Preberi več
Količina
12-15 g/l
Temperatura
75-85°C
Čas
1-5 min
10.00€
Na zalogi

Informacije o čaju 

Oolong čaj Anxi Tie Guan Yin BIO

Ko boste naredili požirek tega čaja, boste opazili, da bo čaj lepo tekel in ne bo puščal suhega okusa zadaj v ustih kot nekateri slabši oolong čaji. Če zaradi grenkega okusa ne pijetre oolong čajev, potem verjetno še niste poizkusili vrhunskega oolong čaja. Grenkobo okusa dajo nekvalitetni lističi in prah, ki ga nekateri vmešajo v čaj. Nekateri Tie Guan Yini slabše kvalitete vsebujejo tudi stebla, s katerimi povečajo težo čaja in tako zavajajo kupce o kvaliteti. Naš Tie Guan yin iz Anxi naravnega rezervata v provinci Fujian vsebuje samo cele lističe, ki bodo razvili v skodelici mehke okuse. Najboljše pri vsem tem pa je, da lahko lističe prelijete do 8 krat, pri čemer bo vsak preliv razvil svojo nianso.

Sestavine

Zeleni Oolong čaj

Priprava

Kot pri podobnih čajih, tudi za tega velja pravilo zmerne uporabe in doziranja. Listi se namreč postopoma odvijajo in vam s tem nudijo dolgotrajen užitek tudi do 8 krat. Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno čajno žličko čaja. Priporočena temperatura vode je od 75°C do 85°C, čas priprave od ene do pet minuti. Liste lahko prelijete tudi do 8 krat, pri čemer upoštevajte, da mora vsak preliv stati nekoliko dlje.
Poreklo Kitajska
Priprava 12-15 g/l, 75-85°C, 1-5 min
Oolong čaji BIO oolong čaji
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 30eur.

Hitra dostava

Naročila oddana do 12. ure vam pošljemo še isti dan, da jih lahko vi prejmete naslednji dan.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.