Informacije o čaju
Oolong čaj China Ruby Oolong BIO
Ruby Oolong iz Kitajske narejen po Tajvanski metodi črnih oolong čajev in tesno zvitimi okroglimi lističi. Zaradi daljše fermentacije je aroma izrazito mehko-sladka. Na azijskih trgih, zlasti na tea to go tržišču, so omenjeni čaj razvijali za uporabo v sektorju ledenih čajev. Prednosti so v trajni bistrosti, nizki vsebnosti taninov in dolgem pookusu. Pa vendar prija tudi vroča obogatitev.
V regiji Anhui, Huang Shan obirajo čajne lističe med Aprilom in Junijem na nadmorski višini 800-900m.
Čajni lističi so temno skoraj črno zeleni, tesno in drobno zviti, njihova oblika pa je nepravilna. V skodelici pa se bo čaj obarval oranžno, bogato in bistro ter razvil sladek, lahkoten in rahlo dimljen karakter.
Priprava
Za pripravo ene skodelice čaja (volumna približno 200ml) potrebujete približno eno čajno žličko čaja. Priporočena temperatura vode je od 90°C do 100°C, čas priprave od tri do štiri minute. Čaj lahko pripravite tudi kot hladno stiskan. V vrč s hladno vodo (volumen vrča približno 1 l) dajte 15g China Ruby Oolong čaja in pustite namakati vsaj 30 minut. Po 30 minutah čaj odcedite, dodajte kocke ledu in po želji kakršnokoli narezano sadje.
Lastnosti čaja Oolong čaj China Ruby Ooloong BIO
Karakter | S pridihom popečenega, sladek, rahel
|
Nadmorska višina čajnega vrta | 800 - 900m |
Lokacija čajnega vrta | Anhui, Huang Shan
|
Obdobje obiranja | Od April do Junija |
List | Temno skoraj črno zelena, srednje tesno in malo zvita, nepravilna
|
V skodelici | Oranžna, bogata, prozorna
|