Informacije o čaju
Oolong čaj formosa Jade Dong Ding
Čaj Jade Dong Ding pridelujejo v vasici Yonglong ob vznožju gore Dong Ding. Yonglong je znan po svoji bogati prsti, ki daje čaju Dong Ding tako edinstven in bogat okus, poleg tega pa je na tem področju največ izkušenih obiralcev in pridelovalcev čaja. Jade Dong Ding iz teh čajnih vrtov pobira nagrade v prestižnih čajnih tekmovanjih in je uvrščen med najbolj kvalitetne oolong čaje na svetu. Jade Dong Ding je srednje fermentiran in pražen čaj z bogatim, kompleksnim in robustnim značajem. Prvi preliv čajnih lističev bo razvil pisano paleto okusov, ki spominjajo na pečeno zelenjavo, borov gozdiček in sladko aromo. Ko naredite prvi požirek pa bo v ustih razvil okus po praženi koruzi, oreščkasto sadno in sladko noto in rahlo pikantnostjo, ki jo bo zaokrožila nežna trpkost čaja.
Jade Dong Ding spada med najbolj originalne čaje Tajvana. Rastline, ki rastejo na pobočjih gore Dong Ding (zamrznjeni vrh), zgodovinsko izvirajo iz gora Wuyi na Kitajskem in tukaj najdejo idealne podnebne razmere. Nežno fermentiran čaj s sočno, sladko aromo in briljantno skodelico v odtenku žada. Ta čaj ima dolgo in slavno zgodovino.
Sestavine
Zeleni Oolong čaj FormosaPriprava
Kot pri podobnih čajih, tudi za tega velja pravilo zmerne uporabe in doziranja. Listi se namreč postopoma odvijajo in vam s tem nudijo dolgotrajen užitek tudi do 5 krat. Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno čajno žličko čaja. Priporočena temperatura vode je od 75°C do 85°C, čas priprave od ene do pet minuti. Liste lahko prelijete tudi do 5 krat, pri čemer upoštevajte, da mora vsak preliv stati nekoliko dlje.Lastnosti čaja Oolong čaj Formosa Jade Dong Ding
Karakter | Kompleksno, sadno, lahkotno
|
Nadmorska višina čajnega vrta | 800m |
Lokacija čajnega vrta | Lugu, Nantou County
|
Obdobje obiranja | Maj |
List | Tesen, majhen zvit list
|
V skodelici | Svetlo rumena, prozorna
|