0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Formosa Jade Dong Ding

Oolong čaji
Koda izdelka: 16435

Oolong čaji
Formosa Jade Dong Ding
Koda izdelka: 16435
Jade Dong Ding je srednje fermentiran in pražen čaj z bogatim, kompleksnim in robustnim značajem. Prvi preliv čajnih lističev bo razvil pisano paleto okusov, ki spominjajo na pečeno zelenjavo, borov gozdiček in sladko aromo. Ko naredite prvi požirek pa bo v ustih razvil okus po praženi koruzi, oreščkasto sadno in sladko noto in rahlo pikantnostjo, ki jo bo zaokrožila nežna trpkost čaja.
Preberi več
9,50€
Na zalogi

Vzorec

Za vsakih 100g čaja v košarici, vam podarimo en vzorec in največ tri vzorce na posamezen nakup. Preberi več

Doziranje
Doziranje
3-4 g
Temperatura
Temperatura
85-95°C
Čas
Čas
1-5 min, več prelivov
Volumen
Volumen
1,5 dcl gaiwan
Kdaj pijemo
Kdaj pijemo
Dopoldan

Informacije o čaju 

Oolong čaj formosa Jade Dong Ding

Čaj Jade Dong Ding pridelujejo v vasici Yonglong ob vznožju gore Dong Ding. Yonglong je znan po svoji bogati prsti, ki daje čaju Dong Ding tako edinstven in bogat okus, poleg tega pa je na tem področju največ izkušenih obiralcev in pridelovalcev čaja. Jade Dong Ding iz teh čajnih vrtov pobira nagrade v prestižnih čajnih tekmovanjih in je uvrščen med najbolj kvalitetne oolong čaje na svetu. Jade Dong Ding je srednje fermentiran in pražen čaj z bogatim, kompleksnim in robustnim značajem. Prvi preliv čajnih lističev bo razvil pisano paleto okusov, ki spominjajo na pečeno zelenjavo, borov gozdiček in sladko aromo. Ko naredite prvi požirek pa bo v ustih razvil okus po praženi koruzi, oreščkasto sadno in sladko noto in rahlo pikantnostjo, ki jo bo zaokrožila nežna trpkost čaja. 

Jade Dong Ding spada med najbolj originalne čaje Tajvana. Rastline, ki rastejo na pobočjih gore Dong Ding (zamrznjeni vrh), zgodovinsko izvirajo iz gora Wuyi na Kitajskem in tukaj najdejo idealne podnebne razmere. Nežno fermentiran čaj s sočno, sladko aromo in briljantno skodelico v odtenku žada. Ta čaj ima dolgo in slavno zgodovino.

Sestavine

Zeleni Oolong čaj Formosa

Priprava

Kot pri podobnih čajih, tudi za tega velja pravilo zmerne uporabe in doziranja. Listi se namreč postopoma odvijajo in vam s tem nudijo dolgotrajen užitek tudi do 5 krat. Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno čajno žličko čaja. Priporočena temperatura vode je od 75°C do 85°C, čas priprave od ene do pet minuti. Liste lahko prelijete tudi do 5 krat, pri čemer upoštevajte, da mora vsak preliv stati nekoliko dlje.

Lastnosti čaja Oolong čaj Formosa Jade Dong Ding

Karakter Kompleksno, sadno, lahkotno
Nadmorska višina čajnega vrta 800m
Lokacija čajnega vrta Lugu, Nantou County
Obdobje obiranja Maj
List Tesen, majhen zvit list
V skodelici Svetlo rumena, prozorna
Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.