0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Earl Grey

Črni čaji
Koda izdelka: 8014

Črni čaji
Earl Grey
Koda izdelka: 8014
Čaj Earl Grey sestavlja mešanica različnih kitajskih in cejlonskih črnih čajev, ki jo posebej obogatijo z eteričnim oljem iz lupine bergamotke. Bergamotka ali Citrus bergamia je pomaranči podoben rumen sadež
Preberi več
2,50€
Na zalogi

Vzorec

Za vsakih 100g čaja v košarici, vam podarimo en vzorec in največ tri vzorce na posamezen nakup. Preberi več

Doziranje
Doziranje
12-15 g/l
Temperatura
Temperatura
100°C
Čas
Čas
2-3 min

Informacije o čaju

Aromatizirani črni čaj Earl Grey

Ob besedicah Earl Grey zelo verjetno najprej pomislimo na popoldanski čaj ob petih s kolački v nekem urejenem salonu sredi zelenega angleškega podeželja. In navkljub stereotipnemu karakterju ta predstava niti ni tako daleč od resnice. Čaj Earl Grey je namreč dobil ime po resnični zgodovinski osebi, Charlesu Greyu, 2. Earlu Greyu in britanskem premierju v 30. letih 19. stoletja, ki naj bi mu čajno mešanico v dar poklonil neki kitajski mandarin.

Čaj Earl Grey sestavlja mešanica različnih kitajskih in cejlonskih črnih čajev, ki jo posebej obogatijo z eteričnim oljem iz lupine bergamotke. Bergamotka ali Citrus bergamia je pomaranči podoben rumen sadež precej grenkega okusa, vendar izjemno prijetne arome, ki ga gojijo v italijanski Kalabriji, v južni Franciji ter v Slonokoščeni obali. Drevesa vzgajajo izključno z namenom pridobivanja v parfumeriji, aromaterapiji in prehrambeni industriji priljubljenega eteričnega olja.

Poleg klasičnega čaja Earl Grey obstajajo še mnoge različice z raznoraznimi dodatki: v French Earl Grey-u najdemo cvetne lističe vrtnice, v Russian Earl Grey-u lupino citrusov in limonsko travo. V nekatere mešanice dodajajo cvetove jasmina ali cvetove sivke. V Earl Grey Green-u črni čaj nadomestijo z zelenim, Rooibos Earl Grey pa kot osnovo vsebuje južnoafriški zeliščni čaj rooibos. Najnovejše različice so pripravljene celo z belim čajem oziroma oolong čajem. Variacije čaja Earl Grey z dodatkom cvetov sivke in/ali lupine limone in grenke pomaranče, pa tudi Earl Grey s cvetovi plavice in slezenovca, so vse znane pod imenom Lady Grey.

Sestavine

Črni čaj, naravna aroma bergamotke

Priprava

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno 1 do 2 čajni žlički čaja Earl Grey. Prelijte ju z vrelo vodo, lahko pa tudi počakate nekaj trenutkov, da se temperatura rahlo zniža. Po 2 do 3 minutah je čaj gotov. Če ste lističe prvič prelili za krajši čas, lahko poskusite s še enim malce dlje trajajočim prelivom.

Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.