0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Matcha Ceremony 40g

Zeleni čaji
Koda izdelka: 5003

Zeleni čaji
Matcha Ceremony 40g
Koda izdelka: 5003
Kitajski zeleni čaj v prahu, pripravljen po japonski metodi, svetlo zelene barve in poživljajoče naravne arome, ki se uporablja v japonskih čajnih ceremonijah. Kitajski zeleni čaj v prahu Matcha Ceremony bo zadostila pričakovanj tudi najbolj zahtevnih čajeljubcev
Preberi več
23,90€
Na zalogi
Doziranje
Doziranje
1-2 g
Temperatura
Temperatura
70-80°C
Čas
Čas
1-2 min
Volumen
Volumen
1,5 dcl
Kdaj pijemo
Kdaj pijemo
Dopoldan

Informacije o čaju

Zeleni čaj Matcha ceremony 40g

Matcha je fino mleti zeleni čaj, pridelan iz najkvalitetnejših mladih lističev čajevca, ki ga nekaj tednov pred obiranjem pokrijejo in s tem preprečijo direkten vpliv sončnih žarkov in povzročijo počasnejšo rast listov. Čajne listke nato poberejo, obdelajo s paro in posušujo ter zmeljejo v prah. Matcha čaj se prvič omenja v povezavi s kitajsko dinastijo Tang, kjer so čajne liste prvič obdelali s paro, jih zmleli in stisnili ter s tem olajšali transport in trgovanje. Mleti čaj je postal popularen šele z dinastijo Song, v tradicionalnem ritualnu pa so ga prvič uporabili v budistični šoli Zen (Chán ali "meditacija"). Način pridelave in postopek priprave je z Zen budizmom v japonsko kulturo vnesel menih Eisai. Postopek pridelave zelenega čaja Matcha je zelo zapleten in dolgotrajen (pridelava 30 gramov Matche traja več kot eno uro), čemur je primerna tudi njegova cena, zaradi svoje izvrstnosti pa se uporablja le ob posebnih priložnostih.

Priprava

Postopek priprave Matcha čaja se zelo razlikuje od tradicionalne priprave zelenega čaja, saj ne zaužijemo le poparka, ampak tudi fino mlete čajne liste. Za pripravo ene skodelice Matcha čaja potrebujemo približno eno čajno žličko čaja. V skodelico s čajem vlijemo vročo vodo (do 80°C) približno do polovice, zmešamo s posebno metlico in zaužijemo.

Količina: 40g

Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 30eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.