Informacije o Pu'erh čaju
Pu'erh Beeng Cha Sheng 100g
Iz srca pokrajine Yunnan Simao so pripravljene te priročne Pu'erh čajne tortice po tradicionalni Sheng metodi, torej ne fermentirane. Čudovita rumenkasta barva čaja in sadno pikantna aroma pa ne bodo pustile ravnodušnega tudi tako zahtevnega čajeljubca.
Čajni listi za ta pu'erh čaj so pridelani kot zeleni čaj, ki se samo posušijo na soncu in z leti naravno fermentirajo. Končni čaj z leti postane temnejši, blažji in bolj saden. Priročno 100g pakiranje je precej sodobna različica stiskanja.
Priprava
Priporočljivo je da čajne lističe pred prvo uporabo speremo z vodo temperature 90 stopinj za kakšnih 10-20 sekund. Za pripravo enega gaiwana uporabimo 5-7g (dve čajni žlički) čaja in ga prelijemo z vročo vodo temperature med 90 in 100 stopinj ter pustimo stati do 0,5 minute. Čaj lahko prelijemo večkrat, vendar pustimo stati čajne lističe vsakič malo dlje. Pri Pu'erh čajih lahko vsak izmed vas sam najde primerno temperaturo in čas namakanja lističe za optimalen okus, saj ni nekega univerzalnega recepta.
Lastnosti čaja Pu'erh Beeng Cha Sheng
Karakter | Sadno, grenko, sveže
|
Nadmorska višina čajnega vrta | 1350m |
Lokacija čajnega vrta | Yunnan, Pu'erh
|
Obdobje obiranja | Od Aprila do Septembra |
List | Rumeno-zelen, nagnjen k drevesno zeleni, ravno okroglo stisnjen
|
V skodelici | Rumenkasto, prozorno, nagnjeno k oranžni barvi
|