0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Sencha

Zeleni čaji
Koda izdelka: 5001

Zeleni čaji
Sencha
Koda izdelka: 5001
Sencha je en izmed najbolj poznanih čajev na svetu, sladko-grenkega okusa, blažjega od nekaterih drugih kitajskih zelenih čajev in odlično prija ob čokoladi.
Preberi več
3,20€
Na zalogi

Vzorec

Za vsakih 100g čaja v košarici, vam podarimo en vzorec in največ tri vzorce na posamezen nakup. Preberi več

Doziranje
Doziranje
2-3 g
Temperatura
Temperatura
70-80°C
Čas
Čas
2-3 min
Volumen
Volumen
2 dcl
Kdaj pijemo
Kdaj pijemo
Dopoldan

Informacije o čaju

Zeleni čaj Sencha

Zeleni čaj sencha predstavlja kar 80% vsega čaja, ki ga proizvedejo na Japonskem, naša Sencha pa prihaja iz Kitajske in je narejena po Japonski metodi pridelovanja čaja. Tradicionalno ga postrežejo, kadar pridejo gostje, pripravijo pa ga po tradicionalnem obredu, ki se mu reče senchado.

Zeleni čaj je bil na Japonsko prinešen z Kitajske, leta 1740 pa je trgovec s čajem Soen Nagatani izumil nov način procesiranja in obdelave čaja, s katerim je nastal sencha čaj. Uporabijo zgornje dele čajevih listov in brstičke, ki so nato obdelani celi. Da preprečijo oksidacijo, najprej preko njih slabo minuto spuščajo paro, nato pa jih zvijejo v značilne dolge cilindraste oblike in posušijo z dodajanjem toplote. Na koncu jih jih ožgejo, da zagotovijo okus in trajanje.

Okus senche je odvisen od sezone, v katerem ga naberejo in kraja, kjer ga pridelujejo. Mnoge regije tako kar tekmujejo, katera bo izdelala najboljšega. Za najboljši čaj velja tisti, ki ga pridelajo prvega v letu, torej zgodnjespomladanska žetev – shincha (»novi čaj«). Japonci so prepričani, da je idealna barva sencha napitka zelenkasto zlata. Okus bo zelo prijal tistim, ki jim je kitajski zeleni čaj preoster, saj ima sencha mehak, nežnejši okus. Ima naravno aromo in prijetno ravnotežje med sladkim in grenkim okusom, ki je pa odvisno od temperarure vode, s katero ga pripravimo. Je osvežilen in odlično prija ob čokoladi ali ob morski hrani. Zaradi svoje subtilne arome in prijetnega okusa je zelo primeren tudi za kombiniranje z drugimi okusi in ustvarjanje čajnih mešanic. Sencha čaj na Japonskem pijejo vročega v hladnih mesecih in ohlajenega poleti, v vsakem primeru pa osveži in odžeja.

Priprava

Priprava sencha čaja se začne z izbiro pravega čajnika. Glineni čajniki niso najbolj pripročljivi, primerni so le za postrežbo čaja. Vodo raje zavrite v nerjavečem jeklenem kotličku oz. čajniku in nato pustite, da se voda ohlaja približno tri minute. Dodajte čajne lističe v čajnik (približno eno čajno žličko čaja na eno skodelico) in pustite stati približno dve minuti. Če uporabite vročo vodo (80 do 85° C), bo okus bolj grenak, z malce hladnejšo (70° C) pa dosežete blažji okus. Pripravite ravno toliko čaja, kot ga želite popiti in nato poberite čajeve lističe iz čajnika. To bo preprečilo, da bi se listi namakali in vam tako omogočilo, da jih ponovno uporabite.

Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.