Z nakupom nad 30€
BREZPLAČNA DOSTAVA

Pomoč
059 178 687

Skupaj: 0 €

Na blagajno

Domov

  /  Čaji

  /  Pu-Erh Čaji

Pu'erh Beeng Cha 2014

###TITLE###
###TITLE###
###TITLE###

V provinci Yunnan na Kitajskem ležijo plantaže čajevcev visoko v gorah, kjer obiralci čaja oberejo samo najmlajše lističe čajevca.

 

12-15 g/l

100°C

1 do 5 min

Cena: 69,00

Cena:

Vse cene že vsebujejo DDV

Ocena 4.7 od 5 št. glasov 3 ratings.

Oceni:

Nekaj besed o čaju

Pu'erh Beeng Cha

V provinci Yunnan na Kitajskem ležijo plantaže čajevcev visoko v gorah, kjer obiralci čaja oberejo samo najmlajše lističe čajevca. Lističe čajevca potem fermentirajo, kar jim da močan in robusten karakter. Čajne lističe nato posušijo in raztrosijo na veliko mizo, kjer obiralci ročno izločijo neprimerne lističe čajevca. Po sortiranju postavijo čaj v posebno sobo, ker je čaj izpostavljen veliki vlažnosti, nato ga pokrijejo z mokrimi krpami in fermentirajo 28 dni in s tem dajo čaju značilno zemeljsko noto.

V naslednji fazi čaj omehčajo z vlago, da ga potem lahko oblikujejo v končno obliko. V zadnji fazi čaje torte postavijo na stojala kjer jih v naslednjih 5 do 7 dneh posušijo na 45 stopinj Celzija. Vlaga v sredini torte pa še naprej fermentira čajne lističe in tako dodaja še bolj izrazit okus in aromo.

 

Priprava

Priporočamo, da pred pripravo čaja liste prelijete s hladno vodo in jih tako očistite. Za pripravo ene skodelice napitka potrebujete približno dve čajni žlički čaja, ki jo lahko uporabite večkrat (do 10x). Priporočena temperatura vode je od 88°C do 95°C. Čas priprave od 1 do 5 minut, odvisno od števila preliva. Nepoznavalcem Pu Erh čajev priporočamo stopnjevanje okusa, ki ga lahko dosežemo z različno temperaturo vode (začnemo s 70°C in jo stopnjujemo do vrelišča) in krajšim časom priprave (od 1 minute naprej). Ker se listi čaja lahko uporabijo večkrat, so primerni za tovrstno eksperimentiranje in omogočajo razvoj široke palete okusov in iskanje kombinacij, ki vam bo popolnoma ustrezala.

 

 

Komentiraj zgornji izdelek

Soustvarjaj čajne zgodbe in spremljaj novosti

059 178 687

info@zisha.si

ZISHA d.o.o.

Nazorjeva ulica 12

1000 Ljubljana

 

Pridruži se nam v diskusijah o čajih