0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Kukicha BIO

Zeleni čaji
Koda izdelka: 21548

Zeleni čaji
Kukicha BIO
Koda izdelka: 21548
Japonski zeleni čaj Kukicha, sestavljen iz zelenih listov in tankih vejic, sladkega okusa in zeliščno-kostanjeve arome, je najbolj znan po svojih blagodejnih učinkih na počutje. Kukicha je mešanica čajnih listov in vejic Senche in Gyokura.
Preberi več
6,00€
Na zalogi
Doziranje
Doziranje
4 g
Temperatura
Temperatura
70-80°C
Čas
Čas
2-3 min
Volumen
Volumen
2 dcl
Kdaj pijemo
Kdaj pijemo
Skozi ves dan

Informacije o čaju

Zeleni čaj Kukicha BIO

Kukicha je japonski zeleni čaj, mešanica listov, vejic in stebelc, sladkega okusa, zeliščne arome in z izjemno majhno vrednostjo teina (vsebuje le 10% običajne vrednosti). Čaj na Japonskem proizvajajo med starodavnima prestolnicama Nara in Kyoto, kjer je zemlje za kmetovanje zelo malo, zato pri izdelavi čaja uporabijo vse kvalitetne dele čajevca. V preteklosti so kmetje po prodaji dragocenih listov in popkov iz preostalega dela obranega čajevca zmleli Kukicho za lastne potrebe, zato se jo marsikje še drži naziv 'kmečka pijača'.

Najtrša stebelca in vejice najprej zmehčajo s paro, posušijo na soncu in za dve do tri leta shranijo v papirnate vrečke, v katerih stebelca pridobivajo okus. Po procesu staranja stebelca in vejice razrežejo na primerno dolžino in sortirajo. Vsako stebelce nato pražijo na temperaturi, ki je primerna za razvoj okusa posemeznega stebelca in tako dosežejo sladek, rahlo kremast okus.

Priprava

Za pripravo ene skodelice čaja potrebujete približno eno do dve čajni žlički Kukicha čaja. Priporočljiva temperatura vode je od 70°C do 80°C, čas priprave od 1 do 3 minute.Čajne liste Kukiche lahko s stopnjevanjem časa priprave (40 sekund, 15 sekund, 30 sekund, ..) uporabite večkrat, mnogi pa napitek mešajo tudi z jabolčnim sokom in ga pred zaužitjem ohladijo.

Brezplačna poštnina

Bi se radi izognili stroškom poštnine? Izdelke vam dostavimo brezplačno ob nakupu nad 40eur.

Hitra dostava

Dostavna služba GLS, s katero sodelujemo, skrbi da vaša naročila pridejo do vas kar najhitreje.

14-dnevna garancija

Če z našimi izdelki ne boste zadovoljni, nam jih pošljite nazaj, mi pa vam vrnemo denar.

Možnosti plačevanja

Nudimo možnosti plačila po povzetju, po predračunu, s PayPalom in plačilnimi karticami.